ЗІ СВЯТОМ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ!

Spread the love

 

Міжнародне громадське об”єднання 

“Волинське братство”  

вітає українців

Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці!

З Днем захисника України!

З Днем Українського Козацтва!

З Днем Української Повстанської Армії!

14 жовтня – особлива дата для мільйонів українців. Саме у це велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці – заступниці українського козацтва та воїнів Української Повстанської Армії – ми вшановуємо захисників рідної землі. Ця дата засвідчує історичну справедливість, символізує  вікову славу Українського війська.

Споконвіків наш народ вшановував Пресвяту Богородицю, звертався до неї за заступництвом, особливо у важкі часи, коли існувала загроза поневолення українського народу. Ще за часів існування Запорізької Січі козацьке військо вважало Пресвяту Богородицю своєю покровителькою та заступницею, а Хоругва з образом Божої Матері була у них найпочеснішою.

Незламний козацький дух та глибока віра віками формували витривалий характер українців, давали наснагу в боротьбі за свободу. Під час Другої світової війни зародилася Українська Повстанська Армія, як збройна сила проти гітлерівської окупації українських земель і більшовицької наруги над українським народом.

УПА було засновано під впливом козацької ідеї, що ширилася серед відродженого українського війська. Повстанці були впевнені, що стоять на захисті тих самих ідей, за які боролися запорізькі козаки – християнську віру, життя й волю народу.

Створення Української Повстанської Армії стало визначною подією в новітній історії України. Вояки-повстанці утвердили споконвічне прагнення українців жити у власній вільній державі.

Сьогодні, сучасне покоління українців, демонструючи справжній героїзм та силу духу на Сході України виборюють майбутнє, про яке мріяли та віддавали життя повстанці ОУН-УПА, Січові Стрільці, Герої Крут, козацтво, Герої Небесної Сотні та тисячі патріотів, імена яких нам і досі не відомі.

У цей день ми вшановуємо всіх, хто причетний до цього високого звання – захисника України – всіх, хто піднявся на захист незалежності та територіальної цілісності нашої держави в лавах добровольчих батальйонів, військових підрозділів та волонтерських організацій.

Схиляємо голови в пам’ять про Героїв, які віддали своє життя відстоюючи нашу незалежність та територіальну цілісність на Сході України. Їх мужність та самовідданість надихають нас, додають сил та наснаги йти вперед та перемагати!

Свято Покрови Пресвятої Богородиці – це національний день пам’яті геройського чину та слави українського війська – козацького, стрілецького, повстанського.

Щира віра нашого народу в Божу допомогу, молитви до Божої Матері – покровительки всього воїнства українського, завжди допомагали нам у найважчі часи. І у цей величний день у спільній молитві просімо Пресвяту Богородицю взяти під своє покровительство усіх наших захисників України та подарувати Україні такий довгоочікуваний мир!

 

 Честь і глибока шана

найкращим синам і донькам Батьківщини!

Слава їхньому подвигу!

Слава Героям!

Слава Україні!

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *