У ЛУЦЬКУ ВИДАЛИ «ВОЛИНСЬКИЙ КОБЗАРИК» ІЗ ДИТЯЧИМИ ІЛЮСТРАЦІЯМИ

Spread the love

Волинський Кобзарик: для дітей мол. та серед. шк. віку / ред.- упоряд. Н. П. Горик, Н. П. Гуменюк ; вступ. ст. Н. П. Горик. – Луцьк : Надстир’я, 2014. 

 

«Волинський Кобзарик» – книга на пошану Великого Кобзаря у рік його 200 – ліття. До книги увійшли твори Т. Г. Шевченка для дітей молодшого та середнього віку. Незвичайність видання в тому, що його проілюстровано роботами учнів художніх шкіл та шкіл мистецтв Волині – переможців творчого конкурсу на честь ювілею Кобзаря.

«Подібні видання вже виходили до 200 – річчя Тараса Григоровича, але в нас воно вирізняється тим, що складається з трьох частин. Перша – це твори Шевченка, друга – поетична Шевченкіана волинян, третя – ілюстрації «Кобзаря» дітками. Вперше за часів незалежної України у нас побачило світ дитяче видання таким великим накладом і вперше проілюстровано дитячими роботами. Частина книжок надійде в бібліотеки, частину вже роздали на останньому і першому дзвониках у школах діткам, щоб в ювілейний рік Поета «Волинський Кобзарик» був у кожній родині, – сказала директор Волинського обласного редакційно – видавничого підприємства «Надстир’я» Світлана Політило. Загальна вартість проекту становить понад 160 тисяч гривень. Наклад 6,5 тисяч примірників. Книгу видали завдяки фінансовому сприянню обласної адміністрації та обласної Ради.

 


 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *