«В ЄДНОСТІ – СИЛА»

Spread the love

«КОЛО ЖИТТЯ» – під такою назвою 19 жовтня 2014 року в приміщенні столичного Міжнародного Виставкового Центру пройшов благодійний ярмарок, організований Асоціацією земляцтв областей України у м. Києві з ініціативи Чернігівського земляцтва разом з ТОВ «Міжнародний виставковий центр» та громадською платформою «Волонтерська сотня». Метою акції був збір коштів для лікування українських бійців, поранених в зоні АТО. До благородного дійства долучилися Асоціація ветеранів спорту України, майстри народних промислів з усієї України.

 

 

Як завжди, у земляцьких заходах активну участь взяло МГО «Волинське братство» з його «передовим загоном» – жіночим клубом «Волинянка». З 9-ої години ми почали облаштовувати намет, прикрашати рушниками, серветками, скатертинами, розкладати книги. Великою популярністю користувалися книжки волинських видавництв, особисто передані для продажу головою братства Данилом Марковичем Курдельчуком: «Тарас Бульба-Боровець. Документи. Статті. Листи.», «Трагедія Волині», «Під мурами твердині» Миколи Мартинюка. Наша поетеса, журналіст Ніна Бай принесла свої поетичні збірки і організувала автограф-сесію. Подячні відвідувачі у відповідь наповнювали скриньку пожертв.

Ми долучилися до різноманітних заходів цієї патріотичної акції: плетенні маскувальної сітки, вишиванні рушника єднання, присвяченого 200 –річчю з дня народження Тараса Шевченка – «Рушника великому Тарасу». Ми із задоволення взялися за нитки з голками і залишили свої яскраві волинські автографи на цьому самобутньому витворі народного мистецтва.

Волинянки активно спілкувалися з друзями, колегами, гостинно пригощали організаторів, учасників, гостей осетинським пирогом з гарбузом від Неллі Просяник.

Одночасно жіночий Клуб "Волинянка" провів акцію конкретної допомоги бійцям АТО, які воюють на передовій. Зібрані речі і продукти будуть відправлені волонтером Ростиславом Фроловичем, (сином Антоніни Іванівни Рєпи, заступника голови Клубу), бійцям, які дислокуються в зоні АТО за 30 км від Донецька. До акції долучились Наталя Андрієнко та Галина Оксюк з чоловіками, Вікторія Рутковська, Світлана Огнєва, Олена Лобчук, Жанна Шнуренко, Галина Прийомська, Валентина Слободян, Неллі Просяник, які привезли санітарно-гігєнічні засоби, шкарпетки, медикаменти, солодощі, теплі речі тощо. А також наші друзі, родичі, колеги по роботі. Ті, хто не зміг бути присутнім особисто – Надія Задерей, Галина Бідношей, Лариса Грінченко – зробили свої благодійні внески. Окрема подяка панові Поліщуку Андрію Володимировичу – директору спеціалізованих медичних видань "ВІТ-А-ПОЛ", який активно долучився і до благодійної акції Асоціації земляцтв, і до нашої акції.

Дякуємо всім, хто відгукнувся на ініціативу організаторів благодійного ярмарку «Коло життя» і підтримав цю святу, благородної справу! Хай дещиця нашої допомоги сприяє наближенню перемоги і якнайшвидшому закінченню військових дій на сході України!

Наш спец. кор. Вікторія Рутковська

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *