Проект «Українська мілітарна історія»

Spread the love

11 грудня 2010 р. у Національному військово-історичному музеї України по вул. Грушевського 30/1 відбулася презентація науково-популярного книжкового проекту «Українська мілітарна історія», яку організувала Інформаційно-аналітична агенція «Наш час»
 

В програмі презентації:
• Автограф-сесія авторів книг, що вже вийшли друком.
Шанувальники військової історії мали нагоду отримати автографи, поставлені справжніми гусячими перами.
• Фешн-шоу.
Учасники військово-історичного руху продемонстрували одяг, обладунки, військове спорядження та озброєння вояків різних часів. Зокрема, було продемонстровано відтворені одяг та спорядження лицарів із земель сучасної України, що брали участь у Грюнвальдській битві 1410 р.; козаків армії Богдана Хмельницького; вояків Кримського Ханату XV та XVII ст.; турецьких яничарів.
• Книжкова лотерея
Декому з гостей презентації пощастило отримати книжки інформаційно-аналітичної агенції «Наш час» у подарунок.
Книжкові подарунки отрималиь також журналісти, що висвітлювали подію.

Інформація щодо проекту:
Перший в країні системний книжковий проект знайомить читача з воєнними кампаніями, що розгорталися на території сучасної України від найдавніших часів до ХХ ст., історією армій, озброєнь та фортифікаційних споруд. Проект складається із серій «Стратегікон» і «Плац д’арм», призначених для досвідчених шанувальників героїчної давнини, і серії кольорових візуальних енциклопедій «Жива історія» – для читачів будь-якого віку та рівня ознайомленості з історичною та військовою тематикою. Проект розрахований на широке коло шанувальників військової історії, кожен з яких може обрати книжку на цікаву йому тему та ще й таку, що відповідає рівню історичних знань читача.
Видавництво запросило до співпраці відомих істориків та молодих науковців, а також шанувальників військово-історичної реконструкції.

Нагороди проекту:
1. У Національному конкурсі «Краща книга України-2010» проект «Українська мілітарна історія» отримав нагороду у номінації «Кращий видавничий проект року»
2. ХІІІ Київський міжнародний книжковий ярмарок «Книжковий світ – 2010». Третє місце у конкурсі «Книжковий дивосвіт України» в номінації «Краще мистецьке та фотоальбомне видання» посіла книга Кузьмича С., Липи К. Писарєва О., Руденка О. «Союзники і супротивники. Армії
сусідів України у XVII ст.».
 

Стаття на Главред:
http://www.glavred.info/archive/2010/12/13/162403-5.html

 

Фото та інформація Олег Мітюхін 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *