У НИХ ДУША ДЛЯ ПІСНІ, А ПІСНІ ДЛЯ ДУШІ

Spread the love

 

У 1995 році вперше вийшов на сцену вокальний квартет «Акорд» Волинського державного університету імені Лесі Українки у складі Олега Гонтаря, Миколи Палія, Олександра Жданюка, Андрія Зарицького, під керівництвом Андрія Гордійчука.

За час свого існування квартет Акорд виконав понад 100 творів різноманітних жанрів і стилів, був учасником понад 1000 концертів та літературно-музичних свят в Україні, Польщі, Німеччині, Білорусі, Литві, Естонії.

Брав участь у творчих звітах художніх колективів Волинської області в Національному палаці мистецтв «Україна» (2001р., 2003р., 2009р.).

Плідна співпраця з німецько-українською спілкою Bruckenschlag Ukraine (2001-2009рр.). Виступи з духовим оркестром повітряних збройних сил Німеччини (2005-2009рр.).

Виступи на урочистостях з нагоди 10-ти річчя військово-морського флоту України (2001р., м. Севастополь), Європейському конгресі поліції (2004р., Польща, м. Люблін), в українському посольстві в Литовській республіці з нагоди Дня Незалежності України (2006р.).

Акорд став лауреатом 12 міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів.

За час творчої діяльності записано чотири аудіо альбоми: «Встань, козацька славо!» (2001р.), «Благослови душе моя»(2003р.), «В любові освячуюсь» (2004р.), «Тобі, єдиній» (2006р.).

Інструментальні аранжування переважної більшості творів виконав відомий в Україні аранжувальник Роман Сорока.

Тісна творча співпраця з волинськими співаками та музикантами. Постійно беруться в роботу нові твори сучасних композиторів, пісні минулих років, та народні пісні, аранжування до яких роблять Андрій Гордійчук і Олег Гонтар.

Квартет «Акорд» неодноразово був гостем і дарував свої чудові пісні волинянам, які живуть у Києві, на щорічних зібраннях Міжнародного громадського об”єднання “Волинське братство”.

На даний час учасники квартету займаються концертною діяльністю в Україні та за кордоном, працюють над новим репертуаром. 

Вокальний квартет «Акорд» давно прагнув відзняти відео в стилі українського поетичного кіно. Творчий задум режисера Олександра Стеренчука і бачення гурту реалізувалися в єдине ціле у даному відео-творі.

Пропонуємо вашій увазі прем’єру на одну із легендарних пісень тандему Юрія Рибчинського та Ігора Шамо – «Три поради». Аранжування – Олега Гонтаря.

Джерело: Фейсбук, сайт Волинської обласної філармонії

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *