Фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська січ»

Spread the love

alt

 

Фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська січ»

 

Впродовж багатьох років на території Боблівської сільської ради Турійського району в урочищі «Вовчак» відбувається фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська січ».

Саме тут було офіційно створено Українську Повстанську Армію (УПА). Це ще одна яскрава сторінка усвідомлення сучасниками великого подвигу прабатьків за їх неоцінимий внесок у віковічне прагнення становлення незалежної самостійної держави Україна.

Цьогоріч клубні заклади Волині активно взялися за оновлення репертуару повстанських пісень і навіть пандемія коронавірусу не завадила аматорам не зрадити усталеним традиціям.

В області проведено повноцінні репетиції вокальних гуртів і солістів, матеріали відзнято на відео і майже пів сотні концертних номерів звучать у рамках дистанційного Фестивалю повстанської пісні «Вовчак – Волинська січ».

Віримо, що вдалий проект сприятиме посиленню патріотичного виховання підростаючого покоління та молоді, вшануванню полеглих за волю, єдність і свободу України, розвиток аматорської творчості, популяризацію української патріотичної пісні, збагачення репертуару колективів високохудожніми творами, які показують героїчну боротьбу українського народу за свою незалежність.

В мистецькому заході взяли участь кращі аматорські вокальні колективи Волині в репертуарі яких чільне місце відведено героїко-патріотичній тематиці.

Організатори дійства – управління культури Волинської облдержадміністрації з питань релігій та національностей, Обласний науково-методичний центр культури, Cектор культури Турійської райдержадміністрації, Турійський районний Будинок культури.

 

Переглянути виступи мистецьких колективів можна за цим посиланням:

 https://www.youtube.com/…/UCybGljPC_nBjgP0TcA6t01w/playlists

 

Любов Рожнова

 

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *