ЗВЕРНЕННЯ

Spread the love

alt

alt       Вих. №11/12-1                                                        КОЛЕКТИВУ

      12 листопада 2019 р.                                             СХІДНОЄВРОПЕЙСЬКОГО   

                                                                              НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

                                                                              ІМЕНІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ                                                                                       

    

Шановні земляки – волиняни!

Прийміть наші запевнення в повазі до Вашоі праці та наукового, педагогічного, творчого здобутку впродовж багаторічноі історіі головного навчального закладу Волині.

Більшість членів нашої громадської організаціі “Волинське братство”, які свої молоді роки  провели на Волині, пам’ятають етапи сходження Луцького педагогічного інституту до вершин вищої школи Украіни. Ми з неприхованою увагою  та щирим схваленням спостерігали за позитивними зрушеннями, сміливими намірами та, головне, за щорічним поповненням когорти молодих, освічених та патріотичних волинян. Навчених, сформованих, наповнених знаннями та ідеями, “виліплених” Вами юних громадян Украіни – достойних громадян, що особливо проявилось в буремні роки державотворення.

Напередодні виборів керівника Університету ми детально ознайомились із програмами кандидатів на посаду ректора. Поважаємо усіх кандидатів та віримо в добрі наміри кожного.

Ми, волиняни у Києві, маємо одну невелику слабкість – трішки ідеалізуємо Волинь на віддалі. Маємо одне негласне правило: “немає поганих волинян, є ті, хто тимчасово помиляються”. Стосовно виборів – то немає недостойних кандидатів на посаду ректора, є ті, хто помилково хоче змінити напрямок руху Університету – із проєвропейського на містечковий. В Україні є два університети із назвою Східноєвропейський. Ваш та один приватний у Черкасах. Ваш – не за назвою, а за духом та помислами проєвропейський, бо такими є волиняни. Східноєвропейський університет економіки та менеджменту у Черкасах, мабуть, лише за модними тенденціями.

В ситуації вибору Міжнародне громадське об’єднання “Волинське братство” надає перевагу діючому керівництву закладу як такому, що набув непростий досвід міжнародної співпраці, отримання європейських грантів, підтримки центральних органів влади, якою б та влада не була. Новим керівним  кадрам треба буде довго  вчитись, як деяким новоспеченим парламентарям від Волині в порівнянні з тими небайдужими, які уже вміють відстоювати інтереси краю.

     
  Просимо зважити на нашу думку та уникати різного роду політичних тисків.
  

В будь-якому разі – київські волиняни зичать Університету нових творчих злетів,  а вченим і педагогам – щоденного задоволення від життя та роботи.

   Щиро Ваші,         

              Микола Жулинський, президент МГО” Волинське братство”,

              Сергій Шевчук ,  голова МГО “Волинське братство”,

              Олександр Скіпальський, почесний голова МГО “Волинське братство”.

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *