НОВОРІЧНІ ВЕЧОРНИЦІ У «ВОЛИНСЬКІЙ СВІТЛИЦІ»

Spread the love

alt

alt   alt

alt   alt

Новий рік уже в дорозі,

Метушня в нас на порозі.

Поспішаєм в «Волинянку» –

Он, гостей скільки на ганку!

У фойє стоїть ялинка,

Тож зробіть на згадку знімки.

Стіл вже щедро накривають,

Ставлять все, ще  й наливають.

Буде що покуштувати,

Час Шампанське наливати!

Новорічне дійство – 2019  у «Волинській світлиці» вдалося на славу! А все тому, що за основу були взяті народні традиції, класичні образи в сучасній інтерпретації, невмирущий український гумор. І, головне, – це наші талановиті артисти, бо ніхто не заспіває, не зіграє краще від них і не зможе так талановито перевтілитись у різні комічні образи. Тож про все розпочнемо по – порядку.

Готуватися почали заздалегідь. Для початку визначились – дрес-код для всіх гостей – вишиванка або елементи національного одягу.  І далі разом писали сценарій, шукали веселі сценки, підбирали типажі і костюми, реквізит, записували музику, вивчали пісні. Кілька репетицій – і можна виступати. Жарти,  сміх, гумор лилися через край: одна сценка веселіша за другу – тут і перевтілення жінки в козака і чоловіка в жінку і ще багато сюрпризів. Все дотепно, майстерно і талановито.

Згідно сценарію минулорічна наша “зірка” Баба Безвіза продала геть усе майно і поїхала на ПМЖ, десь на Мальдіви… Тому ведучих цього разу було аж двоє, та яких!!! Баба Параска (Ганна Ярмолюк) та баба Палажка (Лариса Грінченко). За словом в кишеню не полізуть, а хто зачепить – отримає відкоша! Вони сварилися, мирилися, все це без образ, у доброму гуморі й усім присутнім піднімали настрій.

alt   alt

alt   alt

alt  alt

alt   alt

alt

Прийшли поздоровити з Новим роком і “народні артисти” – дует «АнтоЛіна» (Антоніна Рєпа та Ліна Гулюк), вже відомий з попередніх виступів у Клубі. Тоді вони не пройшли за конкурсом у телетурнірі «Сонячні кларнети». Сувора голова журі Ольга Рутковська їх зарізала. І вони пішли на передачу «Фольк-мюзік», а там і весілля, і корпоративи… Тож замахнувся дует вже й на Євробачення. А ми були першими глядачами їх “бомбезного” виступу.

alt   alt

alt   alt

Подивував ще один дует – Одарки (Микола Няньчук) і  Карася (Ліна Гулюк). Ну, і втнули наш артисти! Такого ще на жодній сцені не бачили! Це було неперевершено!

alt   alt

alt   alt

alt   alt

Відправивши п”яненького Карася у стодолу на сіно спати, Одарка сама пішла гуляти, співати та танцювати. Її пісня “Гапка” не залишила байдужим нікого, бо  зіграв Микола Няньчук цю роль блискуче!

alt   alt

alt   alt

alt   alt

Знайшов, нарешті, свою хату ще один козак (Георгій Лук’янчук). Він добряче “наколядувався” і дружина (Галина Бідношей),  яку він спочатку і не впізнав, полаявши і посваривши, ледь загнала його спати.

alt   alt

alt   alt

А коли Параска та зі злості обізвала Палажку “свинею”, тут і знадобилась пісенька про сало, яку виконав Микола Няньчук з “бет вокалом” волинянок.

alt   alt

alt   alt

Треба було бачити, як бабця (Галина Бідношей) одягала свою онучку  Галю (Вікторія Рутковська) на дискотеку – сценка «Як онучка на дискотеку збиралася».  Модну, як тепер кажуть продвинуту дівчину, щоб не змерзла не дай, Боже, бабуся турботливо одягла у стару кофту, хустку, теплі панталони, валянки і  кожух. «Яка ж ти в мене красуня!» – зі сльозами на очах промовляє бабця. А онучка, незграбно у валянках перевалюючись з боку на бік (кожух заважкий) сексуально  каже: «Ну, тримайтесь, пацани! Я виходжу на полювання!» Ох, і сміху було!

alt   alt

alt    alt

Сценку підготували для нашої милої Галини Оксюк, яка у грудні відсвяткувала свій ювілейний день народження. Товариська і світла за характером, доброзичлива і справедлива, Галина заслужено отримала і подарунки, і квіти, і приємні слова.

alt   alt

Завітав до нашої світлиці і святий Миколай (Микола Няньчук). Вразив його розкішний одяг, виконаний відповідно до всіх церковних канонів. А виготовила його наша талановита майстриня – волинянка Валентина Бабаніна. 

alt

Миколай привітав присутніх:

Я – святитель Миколай,

Об’їжджаю рідний край,

Поспішав до вас ще зрання,

Мої любі волиняни!

Рік у вас я не бував,

Та про вас все-все я знав:

Як ви гарно працювали,

На Волині побували,

Як бійцям допомагали,

Їм смачненьке готували,

Ще бійцям білизну шили…

    Добрі справи ви робили!

Миколай похвалив слухняних волинян, а нечемні отримали від його помічників замашні різочки.

А який Новий рік без східного символу? Цього разу – Жовтої Земляної свинки. Рожева Свинка (Вікторія Рутковська) і маленьке Поросятко (Вікторія, онучка Ліни Гулюк) бавилися, танцювали і всі разом заспівали веселу пісеньку про Свинку:

alt   alt

 alt   alt

Заспіваєм, заспіваємо пісні

І веселі, і веселі, і смішні,

Будуть танці, будуть танці запальні

Маєм нині, маєм нині Рік Свині!

Прийшла привітати з Різдвом і колядницька ватага – ансамбль «Волиняни». Колядок було багато, в тому числі волинська, записана Ганною Ярмолюк в с. Куликовичі Маневицького району, що на Волині і безліч віншувань:

В цю світлу веселу і радісну днину

Бажаємо злагоди вашим родинам,

Щоб повні були і комори і скрині,

Щоб щастя й добро панувало віднині!

alt

alt

І на цьому дійство не завершилось… Веселим і теплим було вітання наших гостей і вже друзів –   Наталії Яременко, зав. парламентським відділом газети “Голос України” та її оглядачів Чорної Світлани і Лавренюка Сергія. Такого веселого виконання гімну волинян усього світу “Волинь моя”, точно ще ніхто не чув!

alt   alt

В святковій, родинній атмосфері ми всі вітали один одного, бажали здійснення всіх мрій в надії, що наступний рік принесе нам довгоочікуваний мир і старт на процвітання. Є чим пишатися нашій земляцькій спільноті, але є і задумки і плани на рік прийдешній.

Отже, прощавай рік 2018 і здрастуй 2019 – рік нових планів і надій!!!

Дай Боже, щоб він був мирним, багатим на яскраві враження,

нових друзів і цікаві події.

А, головне, – здоров’я і добробуту кожній родині,

рідній Волині і всій Україні!

Автором ідеї театралізованої вистави і режисером була голова жіночого Клубу «Волинянка» Жанна Шнуренко, а  співавторами, організаторами і безпосередніми учасниками – Лариса Грінченко, Ганна Ярмолюк, Галина Бідношей, Вікторія Рутковська, Ліна Гулюк, Антоніна Рєпа, Микола Няньчук, Георгій Лук’янчук.

Ми щиро вдячні за чудове задушевне свято, веселий настрій, теплу, родинну атмосферу, які подарували нам  талановиті актори.

* * *

Враження від присутніх на святі.

* Наталя Андрієнко:

Чудове дійство, просякнуте народним гумором, прикрашене талантами і красою дівчат – наших волинянок. Микола в ролі Одарки – це справжня зірка!

* Валентина Бабаніна:

Прекрасно! Весело! Гарно! Як завжди! Чудова сценка «Одарка і Карась». Микола на висоті! Атмосфера на святі панувала позитивна, доброзичлива, по-родинному тепла. дуже легко почуваюся у клубі і вдячна долі, що привела мне у «Волинянку». Горджуся нашими волинянками! У клубі підібралися люди, близькі мені і у відношенні до рідної землі, подій, які відбуваються,  і по громадянській позиції. Це так надихає!

* Галина Нищик-Прийомська:

Новорічне дійство, яке я побачила, як бальзам на душу: кожне слово, кожна сценка! Микола Няньчук взагалі вартий грати в театрі Франка! Раділа, що були епізоди невигадані, а з життя. У внучці, яку бабуся одягала на дискотеку, я побачила  себе. Так само і мені бабуся панталончики одягалі, і спідничку. «То хіба це спідниця, там де ноги розходяться?» – казала мені бабця, коли я Новий Рік збиралася. Цю сценку дивилась зі сльозами на очах.

Дякую за вечір, за сценки, пісні і танці, за ваш талант!

* Анатолій та Наталя Матвійчуки:

Було дуже цікаво, класно, талановито і святково! Особливо вразили своєю майстерною грою Параска (Ганна Ярмолюк) і Палажка (Лариса Грінченко). Їх треба виводити на велику сцену, щоб всі бачили і були під враженням від цих талановитих волинянок.

Ми дуже вдячні організаторам дійства, які подарували нам таке чудове свято. Треба запрошувати представників інших земляцтв, щоб вони бачили, які треба створювати свята.

* Володимир Малашенко, підполковник міліції у відставці, наш гість:

Приємно бути на святковій вечірці у «Волинському Братстві». Чудові виступи народних творчих колективів, сценки супроводжувались піснями, відтворенням дивовижного світу української культури та її традицій доброзичливо, з веселощами сприймались присутніми на святі. Щиро вітаю з наступаючими новорічними святами і бажаю якомога більше позитивних емоцій!

* Вікторія Рутковська:

Ох, і гарно погуляли! Гостей стільки було – посуду не вистачило! Це добре, що до нашого “Волинського Братства” горнуться все нові і нові друзі! Святкування вже пройшло, а фото передають настрій, а серце зігрівається теплими згадками! 

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt   alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt   alt

alt   alt

alt   alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

Вікторія Рутковська,

Ольга Рутковська,

Жанна Шнуренко,

фото – Георгія Лук’янчука

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *