ЗАСІДАННЯ РАДИ МГО «ВОЛИНСЬКЕ БРАТСТВО»

Spread the love

alt

Насиченим на події виявився рік, що закінчується. Багато заходів, зустрічей, безліч цікавих знайомств. Плідно попрацювала наша велика і дружна громада київських волинян.

Тому й зібрались 13 грудня у своїй Волинській світлиці на останнє у 2018 році розширене засідання Ради Міжнародного громадського об”єднання “Волинське братство”. В роботі Ради взяли участь 14 членів Ради і 20 запрошених, всього 34 чол.

За традицією і регламентом засідання Ради відкрив її Голова Сергій Володимирович Шевчук.

alt

Перш, ніж оголосити порядок денний, він запропонував вшанувати пам”ять видатного волинянина, дисидента, філософа, літературознавця, одного з фундаторів ініціативи “1 грудня”, морального авторитета і одного із засновників нашого об”єднання, світлої пам”яті, Євгена Сверстюка, якому у цей день виповнилося б 90 років!

Волиняни шанували і гордились цією людиною і за його життя, і після того, як його не стало. Щоб зберегти пам”ять про нього, були придбані книги Євгена Сверстюка, які  поповнили бібліотечку “Волинського братства”.

alt

Присутні  вшанували пам”ять Євгена Сверстюка хвилиною мовчання.

 alt

А ще за традицією Сергій Шевчук теплими словами привітав з ювілеєм нашу волинянку, активну учасницю усіх заходів та подій, які проводить Об”єднання, Галину Оксюк.

alt

Далі Голова Ради ознайомив присутніх з порядком денним та інформував про заходи. які були здійснені за період після останнього засідання Ради у жовтні.

Зокрема, розповів про конструктивну зустріч  з Головою Волинської обласної держадміністрації  Савченком Олександром Іллічем.

Відзначив найбільш знакові для Об”єднання заходи, серед яких:

участь ансамблю «Волиняни» у Першому всеукраїнському фестивалі повстанської пісні “За Україну! За її волю!”, який проходив в Луцьку 13-14 жовтня;

VIII Звітно-виборча Конференція Товариства зв’язків з українцями за межами України (Товариство “Україна-Світ”). Одноголосно на посаду Голови Товариства було обрано академіка НАН України, Президента МГО “Волинське братство”  Миколу Жулинського, Голову Ради МГО “Волинське братство”  Сергія Шевчука та  народну артистку України, члена МГО “Волинське братство”  та жіночого Клубу “Волинянка”  Світлану Мирводу – в Раду Товариства; 

організація та проведення МГО “Волинське братство”  презентації  фільму волинянина, відомого українського політика та громадського діяча, народного депутата України IV–VIIскликань, письменника Ярослава Федорчука “З вірою в Україну” в Національному музеї літератури України у листопаді місяці;

зустріч представників МГО «Волинське братство» з делегацією іноземних журналістів, яка приїхала в Україну для тренінгів з питань об`єктивної оцінки воєнних подій на Донбасі, анексії Криму, гарячих точок на пострадянських теренах – Грузії, Осетії, Нагорного Карабаху, Вірменії  в нашому офісі.  Зустріч відбулась за ініціативи головного редактора “Волинської газети” Володимира Данилюка (м. Луцьк);

благодійна акція «Святий Миколай, наших бійців привітай!», яка відбулась 9 грудня. Біля 50 чоловік волинян та їх друзів зібрали подарунки-“миколайчики” для наших захисників на фронт;

цікаві зустрічі у жіночому Клубі «Волинянка» в останній четвер кожного місяця, а кожної середи – репетиції ансамблю «Волиняни».

Наступного року МГО “Волинське братство” виповниться 20 років. Оргкомітет з проведення цього заходу  був затверджений на минулому засіданні Ради. Сергій Шевчук відзначив, що готується програма конкретних заходів, розподілили напрямки і обов”язки кожному члену оргкомітету, вирішуються питання дати та місця проведення заходу. Засідання оргкомітету вирішили провести у січні 2019 року.  

5 грудня в Україні відзначали День волонтера, тому це питання стояло і в порядку денному засідання Ради. Адже члени МГО “Волинське братство” і  зокрема жінки Клубу “Волинянка”, уже п”ятий рік допомагають бійцям на фронті. Найбільш дієвою стала участь волинянок у складі відомої волонтерської групи “Бойові швачки”. Щорічно у День волонтера дякують і вручають нагороди за їх безкорисливу допомогу. Ось і в цьому році дві наші волинянки Валентина Слободян та Ліна Гулуюк були нагороджені медаллю Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета «За жертовність і любов до України”. З чим їх щиро привіталиприсутні, бо вони, дійсно, варті такої високої нагороди!

alt

Таку ж медаль, двома роками раніше, отримала і перший заступник Голови Ради МГО “Волинське братств, голова Клубу “Волинянка” Жанна Шнуренко.

alt

alt

На завершення, у питанні порядку денного “різне” привітали іменинників жовтня-листопада:

Шевчука Сергія Володимировича – голову ради МГО “Волинське братс

            alt

Коваля Петра Миколайовича –  професора, академіка, завідуючого  кафедрою НаціональноїАкадемії образотворчого мистецтва,

                           alt

Гембарську Світлану Іванівну – юриста,  приватного нотаріуса.

alt

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *