«СВЯТИЙ МИКОЛАЙ, НАШИХ БІЙЦІВ ПРИВІТАЙ»

Spread the love

alt

В минулому році, організовуючи подарунки до свята Миколая для бійців, які захищають нашу Батьківщину від російських окупантів на Сході, ми сподівались, що це буде востаннє… Але війна продовжується і продовжують невтомні волонтери торувати дороги між мирною  і фронтовою Україною.

Тому і в цьому році Святий Миколай завітає з подаруночками на фронт і привезе їх від київських волинян. Вже третій рік поспіль Міжнародне громадське об”єднання “Волинське братство” та жіночий Клуб “Волинянка” організовує акцію “Святий Миколай, наших бійців привітай!”.

У неділю 9 грудня, залишивши всі невідкладні справи вихідного дня, київські волиняни зібралися у Волинській світлиці, що на Ярославім Валу, зібрати подарунки до свята.

Найпершим прийшов Голова МГО “Волинське братство” Сергій Володимирович Шевчук, який підтримав ініціативу жінок, і особисто  долучився до акції, закупивши велику партію теплих шкарпеток та кремів після гоління.

alt   alt

Він подякував усім учасникам акції за добру справу, до якої вони долучились.

alt

Принагідно познайомив нас з Володимиром Костянтиновичем Козленком, представником нашого волинського земляцтва у Луцьку.

alt

До нас долучилися жінки з волонтерської групи «Бойові швачки», які забезпечили тканиною на мішечки, зібрали кошти, на які закупили необхідні ліки та засоби гігієни. Це Львова Галина Леонідівна, Мельничук Ніна Петрівна, Іванова Валентина Іванівна  Ковальова Тамара Яківна,  Швець Галина Михайлівн, Коляденко Тамара Захарівна.

alt   alt

Приєдналась і Суспільна служба України з її новим керівником, волинянкою Людмилою Банніковою.

alt

Приніс свої “подарунки” почесний член Ради Михайло Ткачук – відомий український кінорежисер  документаліст, лауреат Національної премії імені Т.Г. Шевченка.

alt

Приємно було бачити серед нас  Аллу Дибу – члена  Національної спілки письменників України, наукового працівника Інституту літератури НАН України, дослідницю творчості Лесі Українки.

alt

Небайдужими залишилися і чоловіки – талановитий молодий художник Роман Петрук та член Ради, академік, професор Петро Коваль.

alt

Свої подарунки принесли подружжя математиків Петро і Надія Задереї з онуком, подружжя Олександр і Наталія Матвійчуки.

alt

Не оминув таку акцію і наш добрий товариш – голова МГО “Соловецьке братство, журналіст газети “Нація і держава” Георгій Лук”янчук, якому ми щиро дякуємо за світлини.

alt

Прийшли волиняни, їх друзі, друзі друзів, і навіть привели онуків, аби долучити їх до корисної справи.

alt

Торбинки для гостинців підготували заздалегідь, шили вночі, а шнурки вже затягували разом.

alt

Від усього серця нанесли багато «скарбів». Це чай, кава, печиво, цукерки, мандарини, апельсини, лимони, сухофрукти, мед, закрутки власного виробництва, предмети першої необхідності, ліки, кухонне приладдя (і навіть електроплитку!), шкарпетки, устілки, рукавиці, книги і багато інших даруночків.

alt   alt

“Миколайчики” для хлопців привезла і Неля Савицька.

. alt

У кожну торбинку поклали невеликі ангелики від Антоніни Іванівни Рєпи, дитячі малюнки від першачків Ліни Іванівни Гулюк, як обереги, і  надрукований вірш Ліни Костенко.

alt

altalt

alt

alt  alt  alt

Підготували і великі торби з труселями від Жанни Шнуренко.

alt   alt

altalt

Підготували до відправки і партію  “Волинської газети”, яку ми підписали у Луцьку і щомісячно  передаємо через волонтерів на фронт.

alt

Ліна Іванівна Гулюк, як завжди, принесла малюнки своїх першачків, для воїнів.

А Вадим Ткач, учасник хору “Оболонь”, приніс ікони.

alt

Кошти на подарунки вручив нам напередодні наш почесний Голова Олександр Олександрович Скіпальський. А хто не зміг  долучитись до акції в неділю доставили свої подарунки у середу та четвер.

Серед них відома наша волинянка, журналістка і поетеса Ніна Бай та її чоловік, також волинянин, підготували аж 4 тяжеленні коробки з подарунками.

alt

Передали свої “миколайчики” і київський луганчанин Віктор Тихонов – голова Клубу ветеранів земляцького руху України у м. Києві “Земляки”, від Клубу та подружжя Валерій та Галина Бідношеїй. І майже в останню мить “прибігла” Ліжа Смаль з вітпмінами.

Наталя Андрієнко принесла свіженьких пирожків, а її подруга Оксана спакувала адресний рюкзак для племінника Валентини Слободян Андрія, якраз у його сторону їдуть наші волонтери.

alt

Особливо приємним  було знайомство з нашим земляком Юрієм Кулачеком, уроженцем Ківерцівського району, що на Волині, ветераном АТО, а нині волонтером, який і доставить наші подарунки на Схід. Спілкування з Юрієм ще раз підтвердило, що наші  волонтери – це дійсно “воїни світла”!

alt

А робота під керівництвом Жанни Василівни Шнуренко “кипіла”, йшла злагоджено і чітко.  

altalt

Було велелюдно і турботливо. Жартували, допомагали один одному. З ноутбука «транслювали» записані наші театральні гумористичні постановки за авторством Жанни Шнуренкота та Ольги Рутковської, якими щоразу тішать нас наші «народні» артистки.

Після роботи – і пообідати не гріх, адже прийшли ще зранку. Розказували хвилюючі історії волонтерства, благодійництва. ділилися враженнями з громадських заходів, у яких взяли участь за цей час.

alt   alt

Приємно було дізнатися про те, що наші волинянки та ще й з одного села Садова -, Валентина Слободян і Ліна Гулюк – з нагоди відзначення Дня волонтера були нагороджені медаллю Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета «За жертовність і любов до України”. З чим ми їх щиро привітали, бо вони, дійсно, варті такої високої наголоди!

alt

Таку ж медаль, двома роками раніше, отримала і наша голова Клубу  “Волинянка” Жанна Шнуренко.

alt

Юрій Кулачек, як ветеран АТО, розповів свою історію волонтерства. Відзначив, що подарунки є дуже важливими для наших захисників, що вони прикрашають і трішки полегшують їхні суворі воєнні будні, але ще більш важливими для них є увага і тепло від нас та усвідомлення того, що про них пам”ятають, завдячують за їх подвиг і щоденний ризик життям.

alt

Антоніна Рєпа зі сльозами на очах сказала, що її син зараз знаходиться на війні у 72 бригаді, а кожна із нас, чиї діти тут у Києві, ще раз засвідчили, що чужих синів-воїнів не буває. Це – наші хлопці, наші діти, брати, чоловіки, друзі, і тільки спільними зусиллями можна здолати підступного ворога.

А сфотографувала всі незабутні миті і описала подію Мирослава Корнєєва – наша волинянка, провідний науковий співробітник інституту цукрового буряка.

alt

Біля 50 чоловік принесли свої різноманітні подарунки для Святого Миколая, щоб він доставив їх на передову. Не забули навіть його  костюм покласти, щоб святковіше було. Першу партію подарунків Юрій забрав відразу у неділю. Другу завантажив у четвер.

alt

А вранці у п”ятницю ми подумки побажаємо волонтерському екіпажу у складі Віторіо Шумахера, Юрія Кулачека та Андрія Бодейчука  ЩАСЛИВОЇ ДОРОГИ!

alt 

Отож, разом з нашими подарунками до Дня святого Миколая на війну для воїнів прибудуть світло наших сердець, вдячність наших материнських душ, наша любов і наша молитва за них…

Корнєєва Мирослава,

Жанна Шнуренко

Фото: Георгій Лук”янчук,

           Мирослава Корнєєва,

           Жанна Шнуренко

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *