Кінострічка «Переломний момент змагатиметься за «Оскар»

Spread the love

alt

Фільм режисера з Каменя-Каширського

змагатиметься за «Оскар»

Йдеться про кінострічку «Переломний момент: Війна за демократію в Україні» українського режисера Олега Саніна.

Фільм Марка Джонатана Харріса та Олеся Саніна пропонує яскраву та наочну документацію боротьби за демократію

Державне агентство України з питань кіно повідомляє, що документальний фільм про Революцію Гідності та російську окупацію Криму і Донбасу, створена українським режисером Олесем Саніним та американським оскароносним документалістом Марком Харрісом, увійшла до лонг-листа претендентів на премію Американської Кіноакадемії за найкращий документальний фільм.

Фільм охоплює період 2013-2016 років. У ньому зібрані кіносвідчення політичних, кримінальних, військових злочинів та терактів на території України. За час роботи було записано 86 інтерв’ю з учасниками подій на Майдані та сході України і зафільмовано майже 600 годин робочого кіноматеріалу.

Стрічка про українські події, що прикували увагу цілого світу, вже отримала численні нагороди на кінофестивалях у США та Канаді. У березні цього року «Переломний момент» вийшов у американський прокат і з успіхом демонструвався в кінотеатрах Нью-Йорка, Чикаго, Лос-Анджелеса та інших міст. За оцінками авторитетних кінокритиків, зібраними на популярному сайті Rotten Tomatoes, фільм Олеся Саніна отримав 100% позитивного рейтингу.

alt

Олесь Геннадійович Санін – уродженець міста Камінь-Каширський Волинської області, український кінорежисер, актор, оператор, продюсер, музикант і скульптор.

Лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка (2004), «Срібної медалі» Академії мистецтв України, «Срібної медалі» ім. Братів Люм’єр.

Заслужений артист України (2014).

Олесь Санін грає  на бандурі, торбані, колісній лірі і продовжує волинську лірницьку традицію.

Деякий час виготовляв музичні інструменти, успадкувавши ремесло від діда. Під псевдонімом Олесь Смик входить до Київського кобзарського цеху.

 

Олена ВОЛИНЕЦЬ,

газета “Волинь”, 21.11.2018

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *