Новини Товариства “Україна – світ”

Spread the love

alt

29 жовтня уприміщенні Національного музею літератури України пройшла VIII звітно-виборча конференція Товариства зв’язків з українцями за межами України (Товариство “Україна-Світ”).

alt

Товариство “Україна-Світ” – всеукраїнська громадська самоврядна організація, метою діяльності якої є розвиток співпраці з українцями за кордоном, зміцнення їхніх зв’язків з прабатьківщиною та об’єднання зусиль світового українства в розбудові Української держави.

Учасники конференції вшанували пам’ять відомого українського письменника та політичного діяча Івана Федоровича Драча, який впродовж багатьох років очолював цю громадську організацію.

Згідно порядку денного був заслуханий звіт діяльності організації за період,що передував зборам. Роботу організації визнали задовільною.

При розгляді питання про вибори нового складу Ради організації та її Голови громадські активісти були одностайними. Головою  Товариства”Україна – світ” обрано академіка НАН України Миколу Жулинського, Головою Секретаріату Товариства – Аллу Кендзеру.

alt

Приємно, що до складу Секретаріату увійшли нові особи, наші волиняни, Сергій Шевчук – Голова Міжнародного об”єднання “Волинське братство” та Світлана Мирвода – народна артистка України. Аргументами для включення їх до керівництва послужила активна діяльність МГО “Волинське братство”, яка отримала визнання серед громадськості.

alt

Учасники конференціїв висловили конкретні пропозиції про увічнення світлої пам’яті Івана Драча, в першу чергу, у місті Києві.

Ми горді з того, що Іван Федорович був Почесним членом Ради  Міжнародного громадського об”єднання “Волинське братство”.

Світла пам’ять про Великого  Українця – в наших серцях!

МГО “Волинське братство”

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *