ВИСТАВКА ВІДБУЛАСЯ!

Spread the love

alt

ВИСТАВКА «ПЕРЛИНИ ВОЛИНІ»

ВОЛИНСЬКИХ МАЙСТРИНЬ І ХУДОЖНИЦЬ

У КИЄВІ ВІДБУЛАСЯ!

Тріумфально пройшла у столиці виставка “Перлини Волині” волинських художниць Валентини Михальської і Валентини Протопоп та майстринь – вишивальниць світлої пам’яті Світлани і Галини Махонюк в Національному музеї літератури України. Але, на жаль, вона вже завершилась. Близько двох тисяч глядачів відвідало виставку! Вони мали змогу насолоджуватись творами різних жанрів: портретами, пейзажами, натюрмортами, картинами релігійного змісту, графічними роботами, акварелями і  відчути красу волинського краю, зачаруватись філігранністю робіт вишивальниць, їх високою художньою майстерністю.

Особливо багато в ці дні приходило школярів. Відвідувачі залишили в книзі побажань свої схвальні відгуки, подяки за подароване свято української душі і краси, захоплення творчістю майстринь-вишивальниць  світлої пам’яті Галини та Світлани Махонюк, висловили художницям Валентині Протопоп і Вілентині Михальській побажання здоров’я, натхнення, широкого кола шанувальників, нових цікавих ідей і творів.

За плідну працю і вагомий внесок у збереження, розвиток та популяризацію культурних і духовних цінностей України і Волині Любомльська райдержадміністрація нагородила грамотою жіночий Клуб «Волинянка», яку переслала нам Валентина Михальська.

alt

Жанна Шнуренко, перший заступник Голови МГО “Волинське братство” та голова жіночого клубу “Волинянка”, вручила подяку Національному музею літератури України за багаторічну плідну співпрацю, допомогу та активну участь в організації культурно-мистецьких заходів.  А отримала її заступник Генерального директора з науково-освітньої роботи Раїса Павлівна Сеннікова. 

alt

alt

alt

alt

Широкий резонанс виставка «Перлини Волині» викликала в пресі і стала помітним явищем в культурному житті столиці. Інформацію про відкриття виставки розміщено на сайті МГО «Волинське Братство», мистецькому порталі «Жінка-Українка», в газетах «Сільські вісті»,  «Нація і держава», у «Волинській газеті». А скільки захопливих відгуків ми отримали у Фейсбуці!

Музей літератури в особі Генерального директора Галини Сороки на знак подяки за чудово організовану виставку отримав подарунки від майстринь і художниць : рушник – від родини Махонюк, графічна робота – від Валентини Протопоп, натюрморт з ромашками – від Валентини Михальської.

alt

Своїм прикладом ці мужні жінки надихають нас не боятися труднощів, сміливо долати життєві перепони, любити життя, людей і дарувати світові свої творчість і талант. Ми щиро вдячні всім, хто долучився до організації виставки. Дякуємо друзі, що ви в нас є!!! Разом ми можемо багато зробити!

Вікторія Рутковська,

світлини – автора

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *