НОВИЙ РІК НАБЛИЖАЄТЬСЯ!

Spread the love

alt2018 рік

Настає Новий рік. а це означає, що потрібно підвести підсумки року минулого і зверстати плани на рік прийдешній. Останнє зібрання у цьому році жіночого клубу “ВОЛИНЯНКА…

Голова МГО “Волинське братство” Сергій Шевчук окреслив основні віхи нашої плідної громадської роботи за рік,  в контексті подій України поставив завдання на майбутнє. Слово мали також голова Клубу Жанна Шнуренко, Галина Оксюк. Було що згадати, було чим поділитися!

Ну і як зазвичай, наші волинянки,як справжні артистки розіграли театральну постановку про подорож звичайної волиняночки по світу.Були конкурси, жарти, спілкування за прекрасним святковим столом.

У наступному році ми будемо відмічати 15-річчя створення жіночого Клубу  “ВОЛИНЯНКА”.

Впевнені, що і наступний рік  буде насиченим і плідним!

alt   alt

alt   altalt   altalt   alt

alt

Мирослава Корнєєва      

НОВИЙ РІК НАБЛИЖАЄТЬСЯ!

СВЯТО ПОЧИНАЄТЬСЯ!  МРІЇ ЗБУВАЮТЬСЯ!

Святково прибрана наша світлиця у центрі столиці: згори наче тихо падають сніжинки, красуня-ялинка, така, як у далекому дитинстві, дівчата і чоловіки – гарно вбрані, усміхнені і веселі. І гості, і господарі – всі в очікуванні чогось дивного, надзвичайного. Жарти, сміх, піднесений настрій – свято вирувало навіть у повітрі.

alt    

Чи можливо здійснити подорож навколо світу за один вечір? Можливо, адже Новий рік – це пора чудес, і все, що не забажається, обов’язково здійсниться тут, у нашій казковій світлиці. І диво сталося. Спектакль «Новорічна подорож навколо світу за один вечір» – чудовий подарунок від наших талановитих, вже знаних акторів. А віршований сценарій цього дійства написала Жанна Шнуренко.

Сюжет – актуальний, про те, як наша волиняночка отримала безвіз і помандрувала до Франції, Італії, потім опинилася в Єгипті, в Мексиці і в Китаї, де всюди зустрічала наших землячок і земляків. Головну героїню “Пані Безвізу” неперевершено зіграла Лариса Грінченко.

  alt

Михайло Ткачук в образі Митника на Ягодинській митниці – дав їй “зелене світло” на подорож.

alt  

У Франції нашу Пані зустрів галантний Француз (Андрій Поліщук) і дав ій перший урок краси і жіночності.

Роль Моделі Оксани з Рокинь талановито виконала Оксана Керничишин. А всім відомий шлягер у її виконанні «Ciao Bambino, Sorry» з репертуару Мірей Матьє просто полонив всіх присутніх.

alt   alt

Наступна країна – Італія. Микола Няньчук в ролі Кума Миколи заспівав відомий італійський хіт 80-х «Felicita» на український манер «Перечитав усі газети і всі журнали, Галю шукав…», адже шукає Галю по всій Італії, щоб повернути її додому.

alt     alt

Наш дует «Антоліна» не вперше бере участь у спектаклях і поступово вдосконалює свою акторську майстерність. В цьому спектаклі дівчата яскраво зіграли ролі українок, які працюють в Італії: Марічки (Антоніна Рєпа) та Куми Галі (Ліна Гулюк). А як креативно вони підійшли до створення образів і костюмів!

alt

 alt   alt

Завітавши до Єгипту, наша Пані Безвіза вперше побачила живих мумій (у грі “Навала мумій” взяли участь Жанна Шнуренко, Любов Томашевська, Петро Панчук та Михайло Ткачук) і справжній гарем, який начолі з чарівною, граціозною Світланою Мирводою показав нам запальний східний танець. Хоч як не ховали актори свої личка, ми все одно впізнали у східних красунях Миколу і Руслана, Антоніну Іванівну, Ліну Іванівну та Оксану! Цей епізод був сюрпризом і приємно здивував автора – Жанну Василівну. 

 alt 

alt   alt

alt   alt

alt

А яка ж Мексика без традиційного серіалу? Опинившись у готелі, наша мандрівниця з великим задоволенням подивилась одну із сотень серій «Дикої Рози». Пристрасний мексиканський мачо Руслан Іщенко виконав пісню до серіалу «BesameMucho» в оригінальній версії «Без тебе мучусь». Майстерна гра і гумористичнийтекст пісні викликали шквал сміху і оплесків у присутніх.

alt    alt

Донна Роза (Вікторія Рутковська), Сеньйор Рікардо (Валерій Бідношей) та Служниця (Галина Оксюк) показали один бурхливий день з життя мексиканської родини мовою оригіналу. Дослівний переклад зробила Лілія Ашихміна.

alt   alt

alt

 alt   alt

alt

«Щоб побачити Китай, треба їхати в Шанхай!» Он куди добралась вже наша пані Безвіза! Хто це займається у-шу? Хто продає українські вишиванки і рушники «Маде ін Чина?» Так це ж Кума її, Алла, у талановитому виконанні Галини Бідношей! Дехто не відразу впізнав її, так майстерно перевтілилась у свою героїню наша Галя, вже досвідчена акторка.

alt   alt

alt   alt

alt

От підійшла до кінця навколосвітня подорож нашої волиняночки. І, як вона каже: 

alt

Всюди добре, десь є краще,
Але хто б що говорив,
Україно, ти – найкраща!!!
Бог таку тебе створив!

alt   alt

alt   alt

Тож творимо, живемо і працюємо заради нашої рідної Волині і України!

https:www.youtube.com/watch?v=cxGaNZ2awIw&feature=share  (відео)

Приємно відзначити, що на нашому святі були присутні аж двоє народних артистів України – Світлана Мирвода та лауреат Шевченківської премії, актор театру і кіно театру Петро Панчук, також волинянин. З якою цікавістю дивився він наш спектакль! Пан Петро був вражений майстерною грою акторів- непрофесіоналів і високо оцінив нашу гру, оскільки і сам керує народним аматорським театром села Лобачів Горохівського району, що на Волині. Звідти родом і сам актор.
Прекрасні сценарій (Жанна Шнуренко) і режисура (Вікторія Рутковська), чудові театральні костюми і, звичайно ж талановита гра, а ще запал, творчі енергія, натхнення волинян і вдячна публіка– ось запорука успіху нашої новорічної постановки. 

alt

Святковим сюрпризом нашому доброму другу, лауреату Шевченківської премії режисеру Михайлові Ткачуку став подарунок з днем народження від жінок клубу “Волинянка”- колаж, де він зображений Дон Кіхотом.

alt

А насамкінець нас прийшли привітати Рік Собаки (Вікторія Рутковська) та Святий Миколай (Микола Няньчук), якому чудовий головний убір – священницьку мітру – зробила наша майстриня Валентина Бабаніна. Дякуємо за її «золоті ручки»! А цуценятко Марійка Фролович ще й різочками гостей побила, «щоб були чемненькі і здоровенькі», і віршик нам розповіла про Новий рік.

alt

 alt    alt

alt

У Новий, 2018 рік – з новими планами, прагненнями і сподіваннями на скоріші мир і перемогу. В єдності – наша сила!

І, звичайно, як без святкової, новорічної фотосесії?!

alt   alt

alt   alt

alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt      alt

alt         alt

Вікторія Рутковська,    
фото автора,     
Мирослави Корнєєвої,    

Жанни Шнуренко,     
Світлани Мирводи    

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *