ЯК ВОЛИНЯНИ НА СВЯТО ВАСИЛЯ ЩЕДРУВАЛИ

Spread the love

14 сiчня, на день святого Василя, у волинській світлицi в центрi столицi вiдбулося розширене засiдання Ради МГО «Волинське братство». Голова Сергiй Шевчук привiтав землякiв iз рiздвяними та новорiчними святами та окремо iменинникiв – Василiвних i Васильовичiв.

На зiбраннi обговорили поточні питання роботи об’єднання і плани на новий 2017 рік.
Cвяткового настрою додав ансамбль «Волиняни», який защедрував присутнiм, а Валерiй Бiдношей засiяв жито-пшеничку на щастя, на здоров’я, на Новий рiк. I всi дружно вирушили до Национальної опери.

Чудовим подарунком для землякiв став приїзд до Києва Волинського народного академічного хору з Луцька з програмою «Щедрий вечiр. Щедрiвочка». Колядки, щедрiвки, записанi на Волинi, козацькi пiснi в аранжуваннi художнього керiвника Олександра Стадника, польки, народна iнструментальна музика майстерно сплелися у барвистий вiнок вокально-хореографiчних композицiй та етнографiчних картин.
Зал гаряче, бурхливими оплесками, вигуками «Бiс!» та «Браво» сприймав кожний номер колективу, а волинська спiльнота вiтала артистiв великими i маленькими прапорцями. Наша громада ще довго знаходилась пiд враженням вiд чудового виступу артистiв, Ми вiдчули особливе духовне єднання із земляками. До нових творчих зустрiчей, друзi!
Вікторія Рутковська,
Фото: Світлани Соколової
та з Інтернету


 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *