Дорогі земляки – волиняни-полтавці!

Spread the love

З 10-річчям Вас!

 

      Наші щирі вітання з 10-літнім ювілеєм від Міжнародного громадського об’єднання «Волинське братство», від земляків-волинян, що сьогодні згуртувалися в столиці України місті Києві.

З великою шаною і любов’ю зичимо полтавським братчикам надміцного волинського здоров'я, молодецького запалу, козацького духу, вічної молодості, творчого натхнення, полтавського гумору, радісних зустрічей і теплих, незабутніх спогадів про наш казковий Волинський  край.

Вже цілих 10 років, об’єднавшись в міцний осередок Волинського братства, Ви на Полтавській землі прославляєте нашу рідну поліську землю, наших чудових земляків, втілюєте у життя духовність та самобутність Волині. Ви зберігаєте і ділитися спогадами про ті ліси і гаї, де живуть Лукаш і Мавка, про верби, волинські тополі, розкішну червону калину, які схилилися над нашими річками і озерами. Ви з теплотою розповідаєте про ті льони, які цвітуть синьо-синьо, віддзеркалюючи блакить водного плеса нашого краю, про спів жайворонків над полями і свіже, чисте повітря, що аж дзвенить, про росяні світанки, які наділяють нас силою і наснагою .

Вишиті материнськими руками волинські рушники зігрівають серця поєднаних спільним життям волинян і полтавців, і міцно утримують дружбу, повагу і взаєморозуміння між нами.

Ви є тою гілочкою, яка міцно тримається на дереві батьківського роду, не даєте забути ту стежинку, яка до дому нас веде, до шкільного порогу та до рідної Волинської землі.

Завдяки Вашому осередку, за ці 10 років, полтавці ще більше дізналися про красу і срібні води Шацьких озер, про традиції поліщуків, про наші безсмертні вертепи, про надбання Волині, про щедрість наших земляків, про замок Любарта та наші знамениті Волинські ікони, про нашу прославлену пісню « Волинь моя», яка для нас стала гімном.

Сьогодні вже разом смакуємо знаменитими на весь світ полтавськими галушками, медом з цілющих чистих трав, запашним насінням соняхів з Полтавщини, ярмаркуємо у Сорочинцах.

Ми ж частуємо полтавців білими грибами, журавлиною і чорницею із волинських лісів, делікатесною рибою – вугрем з озера Пісочного і розповідаємо про наш край.

Пишаємось, що полтавці поправляють своє здоров'я у « Лісовій пісні», а волиняни п’ють миргородську цілющу воду. Хіба це не справжнє поєднання волинських і полтавських сердець! Ось у цьому наша сила, наша дружба,наша любов, наша клопітка щоденна праця.

Ваша згуртованість, наша спільна діяльність ось вже 10 років втілює у життя розповіді про наших знаменитих земляків на Полтавщині. А чого варті наукові і пізнавальні краєзнавчі проекти про нашу землю та видана до 5-річчя осередку книжка «Земляки»!

Все це відбувається завдяки Полтавському обласному осередку МГО «Волинське братство», талановитим організатором і керівником якого є невтомний голова ради – пан Ростислав Морозюк, чиє серце і душа наповнені безмежною любов’ю і закоханістю у Лесин край, справжній волиняк – українець, за що йому від усіх земляків низький уклін.

Полтавщина стала для волинян, які сьогодні тут проживають, вже рідною домівкою. Ви своєю гостинністю довели, що Україна не ділиться на західників і східняків, що ми всі єдині, і мета у нас одна – зберегти Україну, її кордони , традиції, дружбу і взаємоповагу між людьми.

Ми разом молимось нашому Волинському образу «Волинській Богоматері», яка є символом великої любові, справедливості, терпіння і доброти з проханням про збереження миру і спокою на нашій рідній землі.

Сподіваємось, що наша невеличка Волинська діаспора у Полтаві і надалі розкриватиме велич нашої рідної Волині, її духовність, її красу, своєю працею збагачуватиме і полтавську землю, а спільні проекти з краєзнавцями Волинського і Полтавського краю докажуть, що життя кожного українця має бути пов’язане з долею України, з долею своєї малої Батьківщини.

 То дай же Боже осередку розквітати!

           То дай  же Боже осередку й далі земляків в Полтаві гуртувати.

           Нехай усіх від негараздів схоронить Волинська молитва свята,

           Вам, наші рідні братчиким, великих успіхів й досягнень

           На многії, щасливії літа!

  

          Президент                                            М.Г.Жулинський

 

          Голова                                                 С.В.Шевчук.

 

Автор. Член МГО « Волинське братство»,

 Волинянка-киянка О.Борисенко

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *