Презентація книги Володимира В’ятровича

Spread the love

22 ЖОВТНЯ 2016 року о 18.00 

 

Книгарня “Є”, видавництво “Клуб Сімейного Дозвілля” та Центр досліджень визвольного руху запрошують на презентацію книги Володимира В’ятровича «ЗА ЛАШТУНКАМИ «ВОЛИНІ-43». НЕВІДОМА ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА» 

Ця книжка – чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття. Автор пропонує поглянути на події 1943 року на Волині у контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни.

В основі дослідження – свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, що були головними дійовими особами трагедії, яка тривала не один рік. Хто ховався й далі ховається за лаштунками цих подій? Хто отримує політичні дивіденди з історії протистояння двох найчисленніших європейських народів, що виборювали свою державність під владою імперій? Читач отримає можливість сформувати власну думку про події не на основі медійних повідомлень чи політичних спекуляцій, а за допомогою фактів і документів, а також аналізу сучасних політичних та інформаційних кампаній. 

Володимир В’ятрович — історик і публіцист, дослідник українського визвольного руху, голова Українського інституту національної пам’яті, ініціатор пакету законів про декомунізацію. Очолював Архів СБУ та розсекретив колишні архіви КҐБ. Працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету, потім вивчав матеріали архіву Інституту Гувера Стендфордського університету. Автор та співавтор восьми книг з історії визвольного руху та Другої світової війни. Викладав в Українському католицькому університеті та Києво-Могилянській академії.

Книга вийшла друком у «Клубі Сімейного Дозвілля» спільно з Центром досліджень визвольного руху.

Презентація відбудеться у суботу, 22 жовтня, в книгарні «Є». Початок – о 18.00. Адреса: вул. Лисенка, 3

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *