ЗЕМЛЯЦЬКА ТОЛОКА ЗБИРАЄ ДРУЗІВ

Spread the love

Рада земляцтв областей та регіонів України щороку збирає членів усіх земляцтв у Національному музеї народної архітектури та побуту в Пирогові на традиційну толоку по впорядкуванню Нового Села. Цієї весни вона відбулася 25 квітня 2015 року.

«Волинське братство», як завжди, охоче відгукнулося на цю громадську ініціативу. Радісним і щемливим було побачення з волинською хатою з села Березовичі Володимир – Волинського району, побудованою у 70 – х рр. мин. стол., яку ми вже не один рік доглядаємо. Вона ніби уособлює для кожної з нас родинне гніздечко і повертає у далекі незабутні дитячі роки. Жінки клубу «Волинянка» Неллі Просяник з другом Сергієм та Вікторія Рутковська, дівчата з Молодіжного крила Оксана Корнійчук та Євгенія Гешта,  під дбайливим наглядом в.о. виконавчого директора МГО «Волинське братство» Світлани Соколової помили вікна, обрізали дерева, прибрали у світлиці та на подвір’ї.
 Приємно було зустріти наших сусідів – чернігівчан і серед них – давніх знайомих – засновників порталу «Жінка – українка» Юрія та Тетяну Пероганичів, з якими ми тісно співпрацюємо. Як завжди, учасники толоки допомагали одні одним. Сусіди нам дали садове спорядження для роботи на грядках, а ми разом пофарбували паркан, причому волиняни – з боку чернігівської хати, а чернігівчани – волинської. За гарною розмовою, теплими згадками непомітно сплинув час, і вся запланована робота швидко була зроблена. Ранковий дощик не злякав, а, навпаки, був бажаним, бо зволожив землю для квіточок, які дбайливо висаджували ніжні руки жінок з різних громад.
Після завершення праці представники земляцтв завітали один до одного в гості. Прийшли подивитись на нашу любу хату рівненчани, донеччани, чернігівчани, відвідувачі музею, а Неллі Просяник навіть провела оглядову екскурсію, пригадавши і свою волинську родину.
Свіже повітря, тепле весняне сонечко, приємне спілкування із земляками, зустріч з друзями, запальні українські пісні, піднесений настрій та прогулянка мальовничою територією музею залишили в нас гарні враження і чудові згадки. До наступної зустрічі, волинська хато! Дай, Боже, здоров’я нашим землякам, миру і спокою рідній Волині і всій Україні!

Вікторія РУТКОВСЬКА,
фото Світлани Соколової 

 

 

Фото Світлана Соколова

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *