Візит до Батурина

Spread the love

Голова МГО "Волинське братство" Данило Курдельчук, виконавчий директор Валерій Фень та представник Об’єднання на Волині В’ячеслав Боймук вклонились українським святиням на древній сіверській землі, побувавши у складі делегації земляцтв України на Чернігівщині.

 Товариство «Чернігівське земляцтво» надалі високо тримає планку координаторства в Асоціації земляцтв України відкриваючи по новому святині Сіверського краю для земляків з усієї України.

Так в першу суботу весни під проводом Віктора Ткаченка, Голови Чернігівського земляцтва та Асоціації Земляцтв України, керівники земляцтв знову відвідали древню українську землю: поклонилися священній батуринській землі у Національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця» та ознайомилися з легендарним маєтком у Національному історико-культурному заповіднику «Качанівка», де доторкнулися до щемливих моментів української історії – тут любили бувати і творили геніальні Тарас Шевченко, Микола Гоголь, Михайло Глінка, Ілля Рєпін, Микола Ге, Марко Вовчок, Лев Толстой та інші.

Велич історії спонукає до творчого неспокою і сьогодні. Це відчули керівники земляцтв познайомившись зі справжнім сьогоднішнім українським козаком Миколою Черепом, відвідавши створену ним українську оазу «Соколиний хутір», де й на кінній бричці проїхались, і з гармати стрельнули, і страв козацьких покуштували, а головне – відчули правдиву синівську любов до рідної землі, її традицій та культури і щире бажання та вміння достойно представити славний чернігівський край як в Україні так і по всьому світу.

Гості підтримали це прагнення, запропонувавши свою допомогу в проведенні, наприклад, в «Соколиному хуторі» семінарів-тренінгів по зеленому туризму, пленерів для художників, вишивальників, гончарів, різьбярів по дереву, майстрів лозоплетіння – в тому, чим завше славилась українська земля.

Отримавши від поїздки потужну енергетику, по-новому осмисливши багато моментів нашої історії, керівники земляцтв України сердечно подякували господарям та керівництву Чернігівського земляцтва за прекрасно організовані щирі зустрічі на древній Сіверщині.

 

Текст та фото

Валерій Фень, виконавчий директор

МГО "Волинське братство"

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *