Українсько-польський форум партнерства

Spread the love

Президент МГО "Волинське братство" Микола Жулинський та виконавчий директор Валерій Фень взяли участь у засіданні Українсько-польського форуму партнерства  

 Створити потужну європейську спільноту, могутній економічний і політичний простір без України неможливо. Саме тому Польща розглядає майбутнє українсько-польського партнерства як програму побудови великої Європи, яка буде не лише однією територією вільного пересування людей, капіталу та товарів, а могутнім політичним гравцем на міжнародній арені. Таку думку в ході засідання українсько-польського форуму партнерства висловили відомі в Польщі та Україні громадські діячі.

Українсько-польський форум партнерства відбувся в Києві 7 липня  під головуванням співголів форуму – президента УСПП, співголови міжфракційного депутатського об’єднання ВРУ «Європейський вибір» Анатолія Кінаха та голови Євроатлантичного товариства Польщі, екс-віце-голови Європарламенту Януша Онишкевича.

Учасники форуму – відомі українські та польські громадські діячі, затвердили Концепцію Українсько-польського форму партнерства, визначили його пріоритетні завдання під час головування Польщі у Євросоюзі, обговорили можливості співпраці в політичній, економічній, освітній сферах, а також домовилися розвивати історичні й культурні зв’язки України та Республіки Польща.

За словами українського співголови форуму Анатолія Кінаха, досвід Польщі, якій не просто вдалося формалізувати членство в ЄС, але й досягти реального прогресу в економічному розвитку, зростанні ВВП, наближенні соціальних стандартів до європейського рівня, дуже необхідний Україні, яка стоїть на шляху незворотної  євроінтеграції. «Головування Польщі в Євросоюзі, її палка підтримка українських євроінтеграційних прагнень, бажання поділися досвідом надає Україні стимул пришвидшити роботу щодо виконання свого «домашнього завдання». Впевнений, що форум стане ефективним майданчиком для відкритого обміну думками та розвитку максимально конструктивного українсько-польського діалогу, сприятиме пришвидшенню бажання України  приєднатися до Європи», – сказав А. Кінах.

У свою чергу співголова форуму від Польщі Януш Онишкевич відзначив важливість такого діалогу у контексті визначення шляхів спільного руху в Європу. «Польща виступає за створення великої Європи за  участю України. Без нашої сусідньої й дружнього країни ми не бачимо європейське майбутнє. Саме тому діяльність українсько-польського форуму партнерства покликана сприяти розвитку конструктивного діалогу між владою, громадськими організаціями й діловими колами у європейському форматі»,  – зазначив Я. Онишкевич.

Довідково: Українсько-польський форум партнерства створений під патронатом керівників зовнішньополітичних відомств України та Республіки Польща, згідно з домовленостями, досягнутими під час ІІ-го спільного засідання Ради Міністерства закордонних справ України та Міністерства закордонних справ Республіки Польща  у грудні  2009 року. Співголовами форуму з української сторони є  президент УСПП, народний депутат України Анатолій Кінах, з польської – екс-віце-голова Європарламенту, голова Євроатлантичного товариства Польщі Януш Онишкевич.

                                      Текст та фото виконавчий директор  Валерій Фень

 

Використані матеріали, що  надані директором департаменту міжнародних хвязків УСПП  Світланою Куцевою

 

 

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *