Відкриття вулиці Михайла Кравчука

Spread the love

Запрошуємо Вас на урочисте відкриття вулиці Михайла Кравчука, присвячене Дню народження академіка Михайла Кравчука, яке відбудеться 12 жовтня 2010р. о 14 оо год.(між вул. Ревуцького і Харківським шоссе)

Оргкомітет
( збір на вул. Ревуцького 5 – А )

МИХАЙЛО КРАВЧУК (1892—1942)

Однією з яскравих зірок України на терені математики є академік Михайло Кравчук, який народився в с.Човниці на Волині. 1910 р. він вступив на фізико-математичний факультет Київського університету св. Володимира, який закінчив через чотири роки з дипломом І ступеня. Потім — педагогічна діяльність, яка поєднується з науковими пошуками.

1924 р. він блискуче захистив докторську дисертацію «Про квадратичні форми та лінійні перетворення» результати дослідів Михайла Кравчука поінформовано того ж року Міжнародний математичний конгрес у Торонто його працею цікавляться видатні вчені Франції, Італії, Німеччини. Михайлові Кравчуку пропонують продовжити наукову діяльність у США, але вірний син України залишається на рідній землі. У 1929 р. Михайла Кравчука обирають дійсним членом ВУАН. А потім він вісім років плідно працює над розв'язанням складних математичних проблем, одержуючи блискучі результати в галузі алгебри і теорії чисел, теорії аналітичних функцій, теорії ймовірностей, математичній статистиці. Зокрема, в теорії ймовірностей він увів многочлени біноміального розподілу відомі у світовій математиці як многочлени Кравчука. Не втратили й досі актуальності його дослідження з аналітичних функцій, теорії диференціальних та інтегральних рівнянь, зокрема наближені методи їх розв'язув Опубліковано більше 170 наукових праць М.Кравчука. Великий внесок ученого в розвиток української математичної термінології.

 Більше можна прочитати тут..

Фото з відкриття вулиці.

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *