ЮВІЛЯРИ 2021 РОКУ: ТКАЧУК МИХАЙЛО ПЕТРОВИЧ

Spread the love

 

Шановний Михайле Петровичу!

Київські волиняни щиросердно вітають Вас

з ювілейним Днем народження!

З Днем  Святого Архангела Михаїла !

 

Поважаємо вас за життєрадісність і оптимізм, любимо за добру вдачу і щедрість душі!

Щиро бажаємо вам бадьорості духу, багато приводів для радості та зустрічей з друзями і рідними людьми. Нехай на вашому життєвому шляху ще буде місце різним приємним клопотам.  І щоб здоров’я не давало приводів для занепокоєнь, а душевний спокій приносив багато щасливих миттєвостей.

 

Євген Сверстюк передбачив, що ви надовго залишитеся «у Волинському полоні». Так воно і сталося. Але не відразу.  До цього пройшло майже півжиття.

Ви мали стати радіофізиком, але круто змінили свою долю,  вибравши професію режисера – нелегку і неспокійну. Та вона гармонувала з вашим характером і вашими стремліннями, тому і присвятили їй все своє життя.

Ви – автор понад 50 науково-популярних та документальних фільмів. І серед них особливе місце замають стрічки про ту українську історію, про яку покоління післявоєнних років минулого століття не мало змоги знати. Разом зі своїми героями ви йшли у невідоме, розповідаючи  про старі замки на Волині, український парламентаризм у польському сенаті початку ХХ століття, про феномен Української Повстанської Армії та Норильське повстання, де також були волиняни.

Саме ці теми і пов’язали вас з волинською землею.

Зустрічі, інтерв’ю, зйомки, переїзди… Пошуки, архіви і знову зйомки. Ви зустріли багато цікавих волинян, у вас з’вились там друзі, ви познайомились з історією, яку і волиняни не всі знають, вас чарувала природа Волині.

Ваша праця була недаремною. Ви відкрили ті сторінки історії, які не підлягають часу, бо це історія і про неї мають знати і сучасники, і наступні покоління. Ви пересвідчуєтесь у цьому щоразу, демонструючи свої фільми вже багато років аж до нашого часу.

Ваші фільми простелили доріжку і до нашого «Волинського братства» у Києві. Тож вже багато років ви дійсно «у волинському полоні».

Наша співпраця багатогранна. Як почесний член МГО «Волинське братство» ви презентуєте наше земляцтво на зустрічах–демонстраціях своїх стрічок у Києві, на Волині, в інших містах України.

Творчі вечори М.Ткачука у Затурцівському музеї В’ячеслава Липинського,

приурочені 70-річчю УПА

Аншлаг у Палаці культури м. Луцька

Михайло Ткачук у Любомлі

Ви у вирі подій нашої волинської родини у столиці і берете участь практично в усіх заходах: засідання ради, фестивалі і концерти з гуртом «Волиняни», зустрічі у Клубі «Волинянка», поїздки тощо. І не тільки як автор зйомок, завдяки яким поповнюється наш відеофонд, а й як активний учасник в організації та проведенні заходів.

Тож вітаємо вас ще раз із знаменною датою і погортаємо деякі кадри вашого «волинського полону».

  

 

Міжнародне громадське об»єднання

«Волинське братство»

Жіночий Клуб «Волинянка»

Гурт «Волиняни»

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *