ДО 30-Ї РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ: ПОДВІЙНЕ СВЯТО УКРАЇНЦІВ КАНАДИ

Spread the love

 

Цього року українці всього світу святкують 30-річчя Незалежності України, і особливо активну підготовку до свята проводять українці з діаспори, які чимало зробили для здобуття Незалежності своєї Батьківщини.

 

З приблизно 20 мільйонів українців за кордоном, однією з найпомітніших є українська діаспора Канади. Вона – третя за кількістю етнічних українців після самої України та РФ, а також одна з найактивніших і найкраще інтегрованих у життя Канади.

Українці освоювали канадські степи провінцій Манітоба, Саскачеван і Альберта починаючи з 1891 року і цього року мають подвійну свято – 30 років незалежності України в серпні та 130-років української діаспори в Канаді.

У кожній зі згаданих провінцій, а також в Онтаріо та на інших територіях Канади, українці мають свої організації, культурні осередки, школи.

Та цей допис – про українців Манітоби (столиця Манітоби – місто Вінніпег, примітка адмін.), які становлять одну з найбільш згуртованих та найчисельніших українських громад.

Навіть зараз, в період ковіду та закритих кордонів, зокрема завдяки діяльності Конгресу Українців Канади (КУК), провінція Манітоба має одну з найбільш привабливих іміграційних програм, яка дозволяє українцям іммігрувати та спробувати власні сили у новій країні. Звісно, за підтримки української громади.

Чудовою нагодою зібратися знову разом буде святкування ювілею Незалежності України в треті вихідні серпня цього року.

Комітет українців Канади (КУК) Манітоби розробив святкову програму, яка включає розгортання величезного українського прапору, майстер-класи з Петріківки та виготовлення галушок. Також в рамках програми відбудеться трансляція живого виступу українського гурту Mad Heads разом з виконавцем Rock Bandurist.

Завдяки талановитим українським дизайнерам у Канаді – Юлії Колосовській https://m.facebook.com/julka2904, яка розробила символіку свята, включно з квіткою-символом цьогорічного святкування, та Євгенії Татаренко,

https://m.facebook.com/feigala.khaverman  (постери з програмою свята) ми маємо можливість поділитись своїми планами на святкування і приєднатись до святкувань решти українців, де б вони не були в цей час.

 

З Україною в серці – по всьому світові!

Слава Україні!

 

Текст підготовлено для Diaspora.ua Oksana Andrii Lazarenko.

 Джерело: Фейсбук – Diaspora.ua   

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *