ЗАСІДАННЯ АСОЦІАЦІЇ ЗЕМЛЯЦЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Spread the love

 

4 лютого відбулось перше у новому 2021 році засідання Громадської спілки «Асоціація земляцьких організацій  Рада земляцтв областей та регіонів України“.

Звичайно, що в нинішній епідеміологічній ситуації воно проводилось  з дотриманням усіх необхідних вимог карантину.

У засіданні взяли участь представники в Асоціації майже від усіх земляцтв столиці, а також запрошені.

Привітав присутніх і відкрив засідання Голова Асоціації  Ткаченко Віктор Вікторович. Після вступного слова він ознайомив присутніх з першим  пунктом  порядку денного, який передбачав продовження повноважень координатора (Житомирське земляцтво) до кінця першого півріччя в зв»язку з епідеміологічною ситуацією в Україні.

Тож після одноголосної підтримки за традицією вести засідання продовжив Координатору  Запаловський Йосип Антонович. Він розповів про заходи Асоціації до 30 червня 2021 року, які пов»язані з виконанням положень Меморандуму про  співпрацю з Київською владою. А також ознайомив з планом роботи Міжнародної громадської оранізації «Земляцтво житомирян» на перше півріччя 2021 року на час продовження координаторства в Асоціації земляцтв.

Планом зокрема передбачається  участь у заходах до 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Була внесена пропозиція  подати від Асоціації  до КМДА список ліквідаторів аварії 1 та 2 категорії від кожного земляцтва для їх нагородження.  Пропозицію підтримали одноголосно.

Розгляд першого питання порядку денного завершив  представник Київської міської держадміністрації Ніколаєв Олексій Георгійович. Він коротко окреслив післявиборчу ситуацію у Київській мерії, запевнив про сприяння  у виконанні положень Меморандуму, а також передав план заходів КМДА на 2021 рік для вивчення  можливої участі Асоціації у цих заходах.

Ткаченко В. В., Запаловський Й. А., Ніколаєв О. Г. (зліва направо)

Про реалізацію рішення Асоціації земляцтв щодо вишивання кожним земляцтвом «Рушника єднання» доповів  голова ГО «Земляцтво  буковинців в м. Києві «Буковина» Цибух Валерій Іванович. 

А про концепцію та художні і технічні вимоги до вишивання розповіла Олена Ремез – координатор цього заходу. Присутні затвердили концепцію та терміни  вишивання рушника.

Наступними у порядку денному були поточні питання та пропозиції, де  мали змогу висловитись всі бажаючі учасники засідання.

Так, голова  МГО «Асоціація Донеччина» Бутко Володимир Іванович вніс пропозицію і звернувся до пана Ніколаєва А. Г. (КАМДА)  з проханням від членів цього земляцтва  надати місце під сквер або одному зі скверів міста Києва присвоїти ім»я донецьких шахтарів, які ціною свого здоров»я і життя пробивали тунель  під ЧАЕС, щоб унеможливити попадання води до реактора.

Дерев’янчук Геннадій Юхимович – виконавчий директор ГО «Львівське товариство» інформував про проведення  четвертого учнівського  Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Стежками каменяра». У конкурсі взяли у часть 1070 учніх з усіх регіонів України, та низки зарубіжних країн.Доповідач висловив побажання надати певну пітримку і сприяння цьому конкурсу.

І традиційне фото на згадку.

Жанна Шнуренко

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *