ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДОПОВІДІ “ЗБРОЙНА АГРЕСІЯ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ”

Spread the love

 

3 листопада презентували доповідь «Збройна агресія Російської Федерації проти України», в якій зібраний матеріал який показує участь ЗС РФ у бойових діях на територіях Донецької та Луганської областей в період із березня 2014 р. до лютого 2015 р.

Доповідь є результатом багатомісячної роботи колективу авторів, серед яких автор концепції структурної побудови доповіді – Володимир Василенко – доктор юридичних наук, професор національного університету «Києво-Могилянська академія», Надзвичайний і Повноважний Посол України; експерт-розслідувач голова ГО «Безпека та взаємодія в Україні» – загальне керівництво підготовки доповіді – Федір Морозов; загальне керівніцтво підготовки доповіді – Семен Кабакаєв.

За вмістом дана доповідь є унікальною, бо, починаючи з 2014 року, не існує більш повних, узагальнених та хронологічно вибудуваних матеріалів, об’єднаних в одне ціле.

Як зазначили організатори, доповідь не претендує на вичерпність матеріалу, оскільки в ній подані лише факти, про які повідомлялося у відкритих та загальнодоступних електронних джерелах.

В доповіді надається правова оцінка збройної агресії Російської Федерації проти України у світлі сучасного міжнародного права та українського національного законодавства. Також окреслена загальна штатна структура ЗС РФ та іншіх воєнних формувань, які є елементами воєнної організації Росії та можуть бути використані для здійснення її воєнної політики.

В доповіді досліджені факти участі у збройній агресії РФ проти України конкретних регулярних та іррегулярних частин та підрозділів збройних сил держави-агресора, а також воєнізованих формувань російського “казачества” та структури військової приватної компанії. А також  представлений список вищого політичного та воєнного керівництва РФ, відповідального за розв’язування збройної агресії проти України, та встановлених військовослужбовців регулярних та іррегулярних частин підрозділів ЗС РФ, які брали участь у першій і другій фазах збройної агресії на театрі воєнних дій у Донецькій та Луганській областях.

Матеріали цієї доповіді були представлені в першому позові України проти РФ, який був поданий Міністерством Юстиції України до ЄСПЛ, оскільки вони доводять, що всупереч офіційній позиції РФ та російській пропаганді, на Сході України в період із березня 2014 р. мав місце не внутрішній конфлікт, а відбувалось продовження збройної агресії РФ, яка триває й досі.

Переконані, що представлена доповідь має стати важливою частиною доказової бази, яку необхідно створити для підготовки консолідованої претензії України, як держави, що зазнала збройної агресії, до РФ, як держави, що вчинила збройну агресію проти України. Така претензія формалізуватиме початок процесу реалізації міжнародно-правової відповідальності РФ за збройну агресію проти України та подолання її наслідків.

Агресія РФ проти України.pdf

 

 Джерело : Новини Укрінформ

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *