У ЛУЦЬКУ ВТРЕТЄ ВРУЧИЛИ ЛІТЕРАТУРНУ ПРЕМІЮ ІМЕНІ ІВАНА КОРСАКА

Премію відомого українського письменника та журналіста Івана  Феодосійовича Корсака три роки тому заснувала його родина спільно з видавництвом “Ярославів  Вал”, в якому Іван Корсак за життя видав 17 історичних  романів. 

Вручення премії відбувається щороку до Дня народження письменника. Премія створена для розвитку історичного роману та вшанування пам’яті  Івана Корсака. За фінансовим еквівалентом літературна премія Івана Корсака – друга в Україні після Шевченківської. Лауреати отримують 50 тисяч гривень.

Тож уже традиційно 15 вересня у Музеї Сучасного Українського Мистецтва Корсаків  відбулася церемонія нагородження лауреата літературної премії імені Івана Корсака.

Нагородження відбулось за участі голови журі, відомого письменника, директора видавництва «Ярославів Вал» Михайла Слабошпицького, фундатора премії, доктора економічних наук Віктора Корсака, та лауреатів попередніх років Петра Кралюка і Миколи Суховецького.

 

 

Цьогоріч третю літературну премію імені Івана Корсака здобув львів’янин Юрій Винничук. Високої нагороди письменника удостоїли за романи «Аптекар» та «Сестри крові».

 

Приємною несподіванкою для всіх присутніх стали аж три прем’єри пісень на вірші Івана Корсака, що прозвучали у виконанні народної артистки України, київської волинянки,  Світлани Мирводи. Відвідувачі змогли насолодитися такими композиціями як «Недоспівана пісня», «Літа» та «Місто моє».

На церемонію вручення літературної премії імені Івана Корсака в числі запрошених був і виступив з вітальним словом  режисер-документаліст, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Почесний член Ради Міжнародного громадського об”єднання  “Волинське Братство” Михайло Ткачук.

 

Після вручення третьої літературної премії імені Івана Корсака. Луцьк.

Музей сучасного мистецтва родини Корсаків. Світлана Мирвода, Віктор Корсак, Леся Корсак, Світлана Короненко, цьогорічний лауреат Юрій Винничук, Михайло Ткачук, Валентина Давиденко.

 

Джерело:

інформація та фото  – “Волинські новини”

район та фейсбук

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *