«КОРОНА ПОСЕЙДОНА» У БЕСАРАБСЬКОМУ СТЕПУ

Spread the love

alt

 

У Бесарабському степу на березі лиману Малий Сисак 6 липня відбулося грандіозне свято – еко-етно-фестиваль «Корона Посейдона», присвячений 10-річчю заснування Національного природного парку «Тузлівські лимани».

Унікальний парк розкинувся між двома потужними ріками – Дністром та Дунаєм і славиться своїми лиманами, птахами, різнотрав‘ям, різноманіттям екосистем та видів.

У рамках дійства пройшов концерт української пісні у виконанні: народної артисти України Світлани Мирводи, заслуженої артистки України Руслани Лоцман, яка вправно справлялась і у ролі ведучої, гурту з міста Сарата «Сармати», артистів з Центру української культури м. Одеси, гуртів «Очеретяний кіт» і «Друже музико»… 

 

alt

alt

 

З нагоди 10 річного ювілею Національного парку «Тузлівські лимани» відкрили новий туристичний арт-об‘єкт «Скіфський курган», який насипали на залишках споруджень мілітаристського призначення, а скіфська баба зроблена з граніту, який взяли на Сасицькій дамбі, що стала символом злочинного втручання в природу і принесла чимало бід цьому краю.

 

alt

alt alt

 

Ще не так давно на цій невеликій ділянці бессарабського степу, яка є домівкою для багатьох тварин, було чути  постріли.  Тут був полігон, стрільбище для розваги мисливців. Таким чином організатори свята сподіваються привернути увагу до проблем цієі землі.

Дійство розтягнулось на Купальську ніч…

 

alt

 

Світлана Мирвода,

Народна артистка України.

06.07.2020

Written by 

One thought on “«КОРОНА ПОСЕЙДОНА» У БЕСАРАБСЬКОМУ СТЕПУ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *