Повернулися не всі

Spread the love

У Володимирі урочисто зустріли

військових 14-тої ОМБр

Втретє за п’ять років особовий склад 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого  повернувся у пункт постійної дислокації – місто Володимир-Волинський.

У княжому місті сотні місцевих жителів урочисто зустріли військових , які повернулися із району проведення Операції об’єднаних сил сьогодні, 27 грудня, – інформує сайт «Княжий Град».

Військовослужбовці та гості урочистостей поклали квіти до Обеліску слави та дошки пам’яті військовослужбовців, що загинули на Сході України.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання тих військових, що віддали своє життя за Незалежність України.

Тимчасово виконуючий обов’язки командира війська оперативного командування «Захід» генерал майор Олег Мікац зазначив:

alt

«З честю та гідністю військовослужбовці 14-ї ОМБр виконали поставлені бойові завдання. На одному з найважливіших ділянок, які були отримували плацдарм на тимчасово окупованій території поблизу шляху так званого Бухмутського. На жаль, шість військовослужбовців бригади під час цієї ротації не повернуться додому. Вони з честю і до останнього подиху виконали поставлене завдання і віддали своє життя за Незалежну Україну».

Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко привітав з повернення військових додому та додав, що бригада є взірцем мужності та відваги.

alt

Заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк передав вітання від голови обласної ради Ірини Вахович та велику вдячність від усіє Волині за службу та мир, також побажав миру і затишку.

alt

                     

 Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк зазначив:

«Маю честь від Володимир-Волинської міської  громади щиро та сердечно привітати вас з поверненням у місце дислокації. Ваші рідні, громада міста, ми всі переживали за вас, щоб ви повернулися на рідну Волинську землю». також привітав усіх присутніх із прийдешніми новорічно-різдвяними святами.

alt

Голова Синодального управління військового духовенства України Митрополит Іоан передав привітання та благословення від предстоятеля Помісної православної церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфанія та усього побожного українського народу:

alt

«У бойових умовах потрібно проявляти бойові якості душі і характеру. У мирних умовах проявляйте мирні якості своєї душі, бо ви повернулися до рідних, які хочуть від вас мирності та терплячості. Щоб ви належно відпочивши знову продовжили захищати Україну стільки, скільки випробувань нашому народу покладе Бог».

Священослужителі вручили образи Святої Богородиці командиру бригади Сергію Войченко та всім командирам підрозділів. Також залишили капеланам бригади іконки для кожного воїна з молитвою Запорізьких козаків.

Командир 14-ї ОМБр, полковник Сергій Войченко привітав із 5-ти літнім ювілеєм бригади, який відзначили 10 грудня. Також від щирого серця привітав особовий склад народженої та загартованої в боях князівської бригади з успішним виконанням завдань у районі проведення Операції об’єднаних сил.

alt

«Ми гартувалися у визвольних боях у найгарячіших точках фронту, і зараз можемо з гордістю сказати, що відбулися як злагоджений колектив патріотів та однодумців, у яких на всіх одна мета – щаслива і вільна Україна»,- наголосив командир бригади.

Офіцери, сержанти та солдати отримали почесні нагрудні знаки, відзнаки Міністерства оборони, облдержадміністрації, обласної ради, міської ради та цінні подарунки.

Для гостей урочистостей військовослужбовці презентували виставку військової техніки.

Довідково:

Історія створення 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого бере початок у буремний та доленосний час, коли українській армії доводиться мужньої відчайдушно захищати цілісність і незалежність Української Держави, відстоювати мир та свободу народу України.

10 грудня 2014 року згідно спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу збройних сил України була сформована 14-та ОМБр. Підрозділи бригади показали свою мужність та звитягу у районі Маріїнки, Красногорівки, Дебальцевого, Горлівки, Маріуполя, Зайцевого, Новгородського, Станиці Луганської, Щастя, Старого Айдару, Попасної, Катеринівки, Новозванівки та Кримського.

Газета  КНЯЖИЙ ГРАД”,

м. Володимир-Волинський

27.12.2019р.

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *