Лавреат літературної премії

Spread the love

alt

27 серпня  у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П.Котляревського відбулася урочиста церемонія нагородження лавреатів Премії Полтавської обласної ради імені Феодосія Рогового.

Літературна премія заснована два роки тому Полтавською обласною радою для відзначення письменників за вагомі творчі здобутки, громадян – за активну громадянську позицію і присуджується до дня народження відомого українського письменника Феодосія Рогового.

У номінації “Громадська діяльність” лавреатом премії стала член Полтавської спілки літераторів, Заслужений журналіст України, член Полтавського обласного осередку Міжнародного громадського об’єднання “Волинське братство” і правління обласної організації Всеукраїнського товариства “Просвіта” Ганна Іванівна Дениско (Антипович) за книгу “Про що гомонить Соборний майдан” та багаторічну громадську діяльність, спрямовану на утвердження в суспільстві ідеалів свободи, незалежності, правди і справедливості.

alt

 

Вона авторка повістей і нарисів “Сестри твої, Хатинь”(1982р.), “Хліб і совість”(1984р.), “Світанкові зорі Ганни Сиволап”(1985р.), “Червоні лелеки”(1986р.), збірки поезій “Все так давно, немов і не було”(2011р.), книги вибраної публіцистики “Про що гомонить Соборний майдан”(2018р.), ініціаторка видання та співавторка колективного збірника оповідок про тварин “Ми з ними в одному човні”(2018р.).  Лавреат премії імені Симона Петлюри за публіцистичні статті, що утверджують ідеї незалежності України (1994р.), лавреат Рейтингу  “Золота  Фортуна” (2005р.), нагороджена орденом “За заслуги” ІІІ-го ступеня (2009р.).   

Ганна Іванівна поділилася своїми спогадами про Феодосія Рогового, інтерв’ю з яким, датоване 1990-м роком, вміщене у книзі, що здобула нагороду. Із письменником вона познайомилася, коли приїхала на Полтавщину на  початку 1970-х років після закінчення факультету журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка.

Лавреатка зізналася, що частину премії витратить на допомогу фронту, а решту передасть волонтерці, котра опікується підібраними на вулиці безпритульними “братами нашими меншими” – собаками і котами.  

alt

 

               Ростислав Морозюк,

               голова Полтавського обласного осередку

               МГО “Волинське братство”.  

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *