ПЕРШЕ ЗІБРАННЯ ВОЛИНЯН У НОВОМУ РОЦІ

Spread the love

alt

Вже традиційно на початку року  відбулися збори Міжнародного громадського об”єднання “Волинське братство”.  В їх роботі взяли участь 19 членів Ради і 18 запрошених членів об”єднання, всього 37 чол.

alt   alt

alt   alt

Розпочав зібрання та привітав усіх присутніх голова Ради Сергій Шевчук. На порядок денний були винесені важливі питання, тому відразу розпочали їх обговорення.

Підсумки діяльності підвели у грудні минулого року, тож зібрались, щоб обговорити свої плани на 2019 рік. План заходів передбачив різносторонню діяльність нашої організації, тому Сергій Володимирович зупинився на найбільш вагомих та значимих питаннях. Зокрема, це святкування 20-річного ювілею земляцтва, поповнення коштом Об”єднання бібліотечки “Волинського братства”, підготовка та видання 10-го ювілейного альманаху “Волинь моя”, проведення вже третього міжнародного волонтерського табору в смт. Рокині та ін.

alt

В ході обговорення проекту заходів свої пропозиції внесли Президент  об”єднання Микола Жулинський, голова Ради Сергій Шевчук, перший заступник голови Ради Віктор Набруско, член об”єднання Світлана Мирвода.

alt

alt   alt

У другому питанні порядку денного розглянули відзначення 20-річного ювілею МГО “Волинське братство”, яке буде проводитись за окремою програмою. Присутні підтримали пропозицію вперше відзначити свій ювілей на малій Батьківщині – Волині, у червні місяці.

alt

Член Ради Галина Бідношей надала інформацію і попросила підтримати клопотання перед Міністерством культури України про призначення державної стипендії та присудження премії М.Г. Дерегуса, художниці-графіку  Протопоп Валентині Ростиславівні, якою ми опікуємся вже певний період. Валентина живе в селі Древині Іваничівського району Волинської області. В дитинстві Валентина тяжко захворілаіз 13 років прикута до інвалідного візка.За оцінками фахівців її графічні малюнки досить високого художнього рівня.

alt

Збори розглянули і затвердили також майнові, фінансові та господарські питання, пов”язані з функціонуванням  громадської організації. З інформаціями виступили голова Ради Сергій Шевчук та заступник голови з фінансових питань Валентина Слободян.

alt

В обговоренні останнього пункту порядку денного “Різне” з інформаціями виступили почесний голова Ради Олександр Олександрович Скіпальський, член Ради Володимир Іванович Сергійчук, Світлана Мирвода, Петро Коваль, Оксана Хмілевська.

alt

alt   alt

alt

Наша волинська спільнота тепло прийняла до себе ще одну волинську киянку Мельник Тетяну Миколаївну – доктора економічних наук, професора і завідувача кафедри міжнародних економічних відносин Київського торгово-економічного університету, яка родом з м. Ківерці Волинської області.

alt

Цікавим було знайомство з представником Сумського земляцтва Миколою Гриценком – українським журналістом, поетом, прозаїком, відомим громадським діячем, а також Президентом благодійної організації “Фонд сприяння ініціативам газети «День», керівником якої є наша відома волинянка Лариса Івшина. В ході цікавої бесіди він, зокрема, презентував чергове перевидання унікальної книги про осмислення повернення до Константинополя “Повернення в Царгород”.

alt   alt

Привітав наше зібрання і житомирянин, генерал-майор Комарчук Василь Павлович.

alt

За традицією ми хоча із запізненням з об”єктивних причин, але привітали з Днем народження нашого Президента Миколу Григоровича Жулинського та члена Ради Андрія Володимировича Поліщука.

alt

alt

І, звичайно, що діалоги та бесіди поза офіційною частиною зближують, дають додаткову інформацію і навіть вирішують деякі важливі питання.

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt   alt

alt

alt

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *