Новорічно-Різдвяні подарунки від двох парламентів

Spread the love

alt

Верховна Рада України завершила свою роботу фактично за 10 днів до нового року. 20-го грудня був останній день голосувань.

Сейм Республіки Польща 28 грудня прийняв закон, який сміливо можна назвати подарунком для поляків, адже ним зменшуються ціни на електроенергію для споживачів.

alt

У Верховній Раді Украіни 21 грудня (п’ятниця,останній день сесійного тижня) в зал засідань прибуло зо два десятка народних обранців із 450.

alt

Сенат Республіки Польща о 2 годині 30 хвилин ночі 29-го грудня підтвердив ухвалу нижньоі палати парламенту. Законом знижуються акцизи на споживання електричного струму в 4 рази та зменшення ставок податку для всіх споживачів на 95%.

Останні прийняті Верховною Радою акти це: Закон про мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення та Постанова про Календарний план наступної сесії. Закон, проголосований із десятої спроби, по суті нічого не вирішує, лише передає проблему наступному парламенту. А Постанова проголосована відразу, бо серед іншого передбачає травневу перерву у засіданнях нашого парламенту аж на 24 дні. Такі собі канікули після тяжкоі роботи депутатів.

Перед самим Новим Роком Президент Польщі підписав новий Закон, адже він дозволяє зекономити польським сім’ям, підприємцям та місцевим органам влади за рік 3,5 мільярдів злотих (близько одного мільярда дол. США).

Президент України при такій дисципліні нардепів вже давно міг би ветувати будь-який законопроект щодо тарифів, оскільки потрібних двох третин голосів на подолання вето зібрати неможливо.

Президент Польщі, підписуючи Закон, аргументував це турботою про громадян, аби утримати ціни на енергоносії не вище початку 2018 року, для нього це є принциповим питанням. Він навіть готовий відбивати критику Європейської Комісіі, яка вгледіла у новаціях порушення європейського права за ніби-то незаконну підтримку національного виробника, та й просто усіх дрібних польських підприємців.

Україна ж твердо заперечувала вимоги міжнародних донорів щодо тарифів лише впродовж певного, наперед визначеного сторонами часу, а потім з огидою, продемонстрованою перед ЗМІ, здалася.

Поляки підтримали рішення влади, жартуючи, що Брюссель не дочекається появи ” жовтих жилетів”на вулицях Варшави.

Українці ж ще раз доказали світові рекордні стандарти терплячості.

Такі різні подарунки людям на Новий рік та Різдво Христове.

Сергій Шевчук

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *