МИХАЙЛО ТКАЧУК У ЛЮБОМЛІ

Spread the love

alt

12 жовтня в Любомльському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із відомим українським кінорежисером-документалістом, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, лауреатом премії Василя Стуса Михайлом Ткачуком.

alt

Ініціатором та співорганізатором заходу виступило Міжнародне громадське об’єднання “Волинське братство”, членом Ради якого є Михайло Ткачук.

Відкрив та вів захід директор музею Юрій Фініковський. 

alt

З вітальним словом до гостей зустрічі звернулась член МГО “Волинське братство”, уродженка с. Вишнів Любомльського району Галина Бідношей. Вона  розповіла про напрямки діяльності волинського земляцтва у м. Києві, зокрема, про його культурно-просвітницькі заходи.

alt

Користуючись нагодою перебування у Любомлі, Галина Бідношей вручила Подяку МГО “Волинське братство” за допомогу та співпрацю депутату Любомльської районної ради Віталію Данилюку.

alt

Про свій життєвий та творчий шлях розповів гість заходу Михайло Ткачук. Під час виступу він відповідав на запитання присутніх, ознайомив їх з окремими моментами роботи над документальними стрічками “Лучеськ Великий на Стиру”, “Пані сенаторка”, «Загадка Норильського повстання» та ін. Автор  розповідав про своїх героїв та про те, чому про них та про такі історичні події і до цього часу ще не знають так багато українців.

alt

В ході зустрічі учасникам були представлені історичні документальні фільми “Щаслива Настуня” (стрічка із циклу “Загадка Норильського повстання”) та “Пані сенаторка (про члена Сенату ІІ Речі Посполитої О. Левчанівську).

На перегляд фільму та зустріч з їх автором прийшли голова Любомльської районної держадміністрації Олександр Устименко (на фото перший зліва)  та  заступник голови Любомльської райради Ганна Сачук (на фото друга зліва).

alt

alt

Згадали про буремні події учасники національно-визвольного руху в роки Другої світової війни учасники Норильського повстання, політв’язні Анатолій Дроздович (м.Любомль) і Сергій Піддубенець (с.Полапи).

alt

Переглянути документальні історичні кінострічки та познайомитись з їх автором прийшли також працівники Любомльської ОТГ, учні гімназії імені Наталії Ужвій та школи №2 м. Любомль, представники ЗМІ, бібліотеки, краєзнавці, жителі та гості міста.

alt

alt

По закінченні заходу гостям були вручені видання та сувенірна продукція Любомльського краєзнавчого музею. Окремо для них було проведено екскурсію по м. Любомль. Дирекцією музею обговорено питання подальшої співпраці з МГО “Волинське братство”.

І фото на згадку:

alt

alt

alt

alt

alt

Михайло Ткачук і Олександр Остапюк (попередній директор Любомльського краєзнавчого музею)

alt

Михайло Ткачук і Микола Дзей (краєзнавець та колекціонер)

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *