Всеукраїнський фестиваль “Веселка”

Spread the love

Всеукраїнський фестиваль

дитячого кіно та телебачення “Веселка”

alt

Наприкінці серпня у Кременчузі пройшов Всеукраїнський фестиваль кіно і телебачення “Веселка” та фотоконкурс “Ми-діти України”.

Господар фестивалю – Кременчуцький міський центр позашкільної освіти прийняв учнів шкіл і позашкільних закладів з 11 областей України. На жаль, цього разу не було представників з Волині. Але наш край надійно представив голова журі кінофестивалю, лауреат Шевченківської премії, почесний член Міжнародного громадського об”єднання  “Волинське братство” Михайло Ткачук, автор понад 60 фільмів, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка та премії імені Василя Стуса.

alt

alt    alt

Вітаючи учасників, він подякував Костянтину Холодняку, директору КМЦПО, за подвижницьку працю у вихованні молодих талантів,з а таке масштабне дійство, як це свято всеукраїнського рівня, що вже 17 років поспіль відбувається в Полтавській області.

Під час фестивалю відбулись численні перегляди фільмів, майстер-класи з кіно і фото та бліц-конкурси. Діти також передивились фільм про нашу відому кіноаматорку з Луцька Ірину Левчанівську і згадали Бориса Ревенка, незмінного директора студії “Волинь”.

alt

Керівники делегацій, як і самі учасники, в своїх виступах, а потім і в Інтернеті, дякували за особливу атмосферу доброзичливості, яку вже не перший рік створюють господарі фестивалю.

alt

Козаки з черкасс-одні з переможців фестивалю Веселка

alt

З мультикомандою Веснянки

А скільки згадок залишилось про дніпрові прогулянки катерами, про зйомки на крокодилячій фермі, про імпровізовані театральні виступи.

 alt

Фестиваль Веселка мандрує Дніпром

І вірно, як завжди, наголосив член Спілки кінематографістів України, наш господар Костянтин Холодняк: “На нашому фестивалі переможених не було, всі перемогли!”

Це підкреслила в своєму листі до учасників фестивалю і відома дитяча письменниця і сценарист, “мама”, як її називають в мистецьких колах відомих мультиперсонажів Капітошки і Петі Пяточкіна, Наталя Гузєєва: “Діти, які створюють кіно і анімацію – це наше майбутнє. Вони сприймають світ серцем, образно, чутливо, метафорично. Вони створюють візуальний, смисловий, музичний ряд, і до того ж обізнані з компютерними технологіями. І це неважливо, яку професію вони оберуть у житті. Важливо, що вони виростуть Справжніми Людьми! То ж нехай їм щастить! Миру і світу Їм!”

Михайло Ткачук,

Інтернет

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *