МУЗЕЙ КОРСАКІВ

Spread the love

alt

В ЛУЦЬКУ ВІДКРИЛИ МУЗЕЙ СУЧАСНОГО

УКРАЇНСЬКОГО МИСТЕЦТВА КОРСАКІВ

У Луцьку на День незалежності відрили Музей сучасного українського мистецтва Корсаків.

Музей має 3,5 тис кв. м виставкової площі та складається із постійної та змінної експозицій. Тут розмістилися 12 залів з творами, що представляють Львівський модернізм 1930–1960-х років, Одеський нонконформізм 1970–1990-х років, трансавангард і неомодернізм Тернополя, Івано-Франківська та Львова 1980–1990-х років, альтернативні об’єднання Києва 1960–1990-х років, герметичні кола Львова, Луцька та Ужгорода 1970-х років, актуальне мистецтво тощо.

Розташований він у Луцьку на вул. Карбишева, 1 у приміщенні колишнього заводу з виробництва шкіркартону, де також знаходиться спортивно-розважальний комплекс “Адреналін”.

За словами фундатора Музею сучасного українського мистецтва, бізнесмена Віктора Корсака, однією з цілей його створення є наближення людей до мистецтва, а мистецтва до людей.

“Хочеться, щоб українське мистецтво зайняло заслужене чільне місце в царині світового мистецтва. Сьогодні воно є недооцінене. Ми за це боремося. Друге, ми хочемо, щоб українці зрозуміли, що таке сучасне мистецтво. Хочемо наблизити людей до мистецтва, а мистецтво до людей. Третє, хоче щоб це все (музей, – Конкурент) робило людей трішки кращими, трішки щасливішими і дало змогу інтелектуального відпочинку” – каже Віктор Корсак.

alt

За словами іншого засновника Лесі Корсак, музей покликаний очистити від невігластва свої душі, місто і державу.

“Дуже люблю Екзюпері і дуже люблю кодекс Маленького принца. Він каже: зранку встав – прибери свою планету. Нам треба прибрати свою планету, свою Україну від невігластва. Свої душі очистити, своє місто очистити і всю державу. Саме для цього було створено Музей сучасного українського мистецтва Корсаків” – каже Леся Корсак.

alt

Як наголосила директорка Луцького художнього музею Зоя Навроцька, ініціаторами створення першого в Луцьку музею сучасного українського мистецтва світового рівня є родина Корсаків.
«Сьогоднішня акція – відкриття музею сучасного українського мистецтва Корсаків – не випадково презентується саме в День незалежності України, адже цей день – свято для кожного, хто робив музей, для його фундаторів. Протягом 27 років незалежності ми, українці, будуємо нашу державу, ми, люди культури, будуємо нашу культуру, але найчастіше ми відроджуємо втрачене, ми повертаємося в минуле, ми вдивляємося в ХVІІ століття, ми намагаємося відновити втрачені храми, забуті традиції, але ми також повинні дбати про сучасність. І цей захід – один із перших серед подібних, покликаних сприяти тому, аби ми побачили нашу сучасність, зафіксували в часі та просторі духовні порухи нашої доби», – зазначила Зоя Навроцька.

alt

Ірина Констанкевич – народний депутат України

З нагоди свята наше місто отримало розкішний подарунок – Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. І тепер ми, як усі світові столиці, маємо свою візітівку. Париж- Лувр, Берлін – Пергамон, Нью-Йорк – МОМ, Мадрид – Прадо і Луцьк – теж тут – Музей українського мистецтва. 

Це дійсно мега сучасний музей!!!
Дякую родині – Лесі Корсак і Віктору Корсак за щедрий дарунок.

Сумно, що Іван Феодосійович Корсак не дожив до цього дня…

alt

Загалом у Музеї представлені понад 800 об’єктів живопису, графіки, скульптури, інсталяції, відеоарту. Більше 100 найкращих українських авторів ХХ–ХХІ століть наповнюють фонд новоствореного музею, покликаного сприяти розвитку та популяризації українського мистецтва.

alt   alt

alt  alt

alt  alt

alt  alt

alt   alt

alt   alt

alt  alt

alt  alt

alt  alt

alt  alt

alt  alt

alt  alt

alt  alt

alt  alt

Джерело: видання “Волинські новини”

“Конкурент”, “День”, ФБ

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *