ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОМАНУ ВОЛОДИМИРА ЛИСА «І ПРИБУДЕ СУДДЯ»

Spread the love

alt

1 червня 2018 року книгарня «Є» (вул. Хрещатик, 46) і видавництво «Клуб сімейного дозвілля» запросили на зустріч та автограф-сесію з  Володимиром Лисом.

Він – відомий письменник, журналіст, драматург, прозаїк, почесний громадянин Волинської області, «Людина року», кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, автор «Найкращого роману десятиріччя», володар титулу «Золотий письменник України», багаторазовий призер «Коронації слова», зокрема переможець «Гранд-Коронації слова». Відомий також як народний синоптик. 

Народився 1950 року на хуторі поблизу села Згорани Любомльського району. 1977 року закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Працював у районних газетах Волині, Хмельниччини, Херсонщини, Рівненщини, у волинській молодіжці, завідував літературною частиною Рівненського обласного музично-драматичного театру.

У столиці Володимир Лис представив книгу «І прибуде суддя», перевидану вдруге. У ній – цікавий детективний сюжет, що примушує перегортати сторінку за сторінкою, є цілком сильний психологічний струмінь, незвичайна містифікація. У  творі піднімаються філософські проблеми про добро і зло, кару і злочин. Чи має право виносити вирок той, хто сам мусить бути покараний? Адже він знає, що також винен…

 Цікаво було дізнатися про значний літературний доробок письменника. Він розповів про історії написання своїх романів, серед яких «Айстри на зрубі»,«Камінь посеред саду»,«Маска», «Продавець долі», «Графиня», «Романа» та ін. Твір «Століття Якова» – екранізований. Телеканал «1+1» відзняв український історичний міні-серіал з 4-х серій. Роман, за мотивами якого була створена картина, є лауреатом української премії «Коронація слова».

Презентація перетворилася у жвавий діалог автора і присутніх про моральний вибір людини, про її духовні цінності, про сьогодення і минуле країни. 

На презентацію книги підтримати відомого земляка прийшли і члени жіночого Клубу «Волинянка» Мирослава Корнєєва, Олена Лобчук.

alt

З вітальним словом від МГО «Волинське Братство» виступив режисер-кінодокументаліст, лауреат Шевченківської премії Михайло Ткачук.  

alt

На зустрічі була щаслива можливість поспілкуватися з Володимиром Лисом, задати йому питання, поділитися враженнями від прочитаних творів, а також прикрасити придбані книжки автографом та побажаннями автора на згадку.

alt alt

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Вікторія Рутковська,

                                                                                                                              Мирослава Корнєєва,

                                                                                                                    Фото Мирослави Корнєєвої

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *