ВІЙНА ДОРОГОЮ ЦІНОЮ

Spread the love

alt

На цьому місці були розстріляні 18 бійців 51-ої ОМБр

Масовий розстріл 51-ї бригади під Волновахою:

волинська делегація вшанувала пам`ять загиблих героїв

Війна дорогою ціною, але поріднила донецьку Волноваху і Волинь. Саме там українська армія зазнала найбільших із початку війни на сході втрат.

Чотири роки тому 22 травня неподалік міста Волноваха Донецької області вночі великий загін бойовиків напав на розташування військових 51-ї окремої механізованої бригади й упритул розстріляв їх із різних видів зброї.

“На місці загибелі бійців 51-ої бригади під містом Волноваха відбулася заупокійна літія і мітинг-реквієм, на якій були присутні представники з Волині. Волинська делегація, яка прибула на місце розстрілу наших хлопців, вшанувала пам`ять героїв разом з родинами загиблих, поклавши до пам`ятного знаку вінки та квіти.

Загалом загинуло 18 бійців 51-ої ОМБр, ще близько 30 отримали поранення.

У 2015 році волонтери виготовили хрест та пам’ятну меморіальну плиту з іменами загиблих, яку встановили на місці побоїща під Волновахою. Коли плита вже була виготовлена і на неї було нанесено 17 прізвищ, з’ясувалося, що вже в жовтні 2014 року ще один боєць помер від отриманих травм, чиє ім’я дописали окремо.

На місці загибелі бійців 51-ої бригади під містом Волноваха відбулася заупокійна літія і мітинг-реквієм, на якій були присутні представники з Волині. Волинська делегація, яка прибула на місце розстрілу наших хлопців, вшанувала пам`ять героїв разом з родинами загиблих, поклавши до пам`ятного знаку вінки та квіти. Крім волинян, віддати шану загиблим прийшли місцеві жителі, небайдужі патріоти.

Газета “Волинь”

21.05.2018,

Фото з відкритих джерел

Бій  під Волновахою, який ознаменував

початок війни на Донбасі

Між 4 та 6 годинами ранку 22 травня 2014 року на 10-й блокпост 51-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, розташований у лісосмузі біля дороги Ольгинка-Володимирівка, неподалік регіонального ландшафтного парку Великоанадольський ліс,  напали бойовики терористичної організації “ДНР”

Були розстріляні впритул 17 бійців, а поранені добиті.

Сепаратисти вели масований вогонь зі стрілецької зброї, протитанкових гранатометів, кулеметів, мінометів, ПЗРК та кидали ручні гранати по табору сил АТО. Піід час атаки один з снарядів вцілив у бойову машину, внаслідок чого здетонував боєкомплект. За свідченнями вцілілих учасників бою, бойовики «ДНР» напали на табір сил 51-ої окремої механізованої бригади вночі. Під час бою українські військові не стріляли на ураження, адже вУкраїні не оголошено війну, здійснюючи попереджувальні вистріли в повітря, по ногах нападників тощо. Поранених українських військовослужбовців добивали  снайпери, які розташувалися по обох боках від місця бою у лісі.

Втрати у бою під Волновахою сил стали найбільшими від початку АТО.

Джерело: Вікапедія

alt

   alt

alt

alt

Фото: канал соціальних новин “Перший”

Фото загиблих під Волновахою волинян

alt   alt   alt

           Олександр Артемук             Грицюк Михайло Михайлович          Йовзик Дмитро Васильович 

 

alt   alt   alt

Махновець Віталій Іванович               Леонід Полінкевич             Попов Павло Володимирович

alt   alt

   Прокопчук Володимир Іванович    Бондарук (Володимир-Волинський)

alt   alt

         Ліщук (Володимир-Волинський)   Зарадюк Володимир Володимирович

Вічна і світла пам”ять волинянам, які загинули за рідну Україну!

Фото медіа-центру Міністерства оборони.

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *