ВІДЛУННЯ РІЗДВЯНИХ ДЗВОНІВ

Spread the love
alt

 

Ось і закінчилися новорічно-різдвяно-хрещенські свята! Непорушним атрибутом цих свят завжди була, є і буде українська пісня, колядки, щедрівки, які лунали скрізь – у домівках, на зібраннях людей у парках, на площах, на вечірках, на концертах. Хто має істинно українську душу і серце, той завжди підтримує наші народні традиції.

Київські волинянки з жіночого клубу “Волинянка” – Лариса Грінченко, Вікторія Рутковська, Лілія Ашихміна   у складі   хору “Оболонь”  сьогодні, 21 січня 2018 року,  виступили у Церкві Різдва Христового, що на Поштовій площі. Народний хор “Оболонь” – відомий у Києві самодіяльний колектив,   лауреат Всеукраїнських фестивалів та конкурсів, яким керує Олександр Олександрович Свердюк. Хор уже традиційно на великі церковні свята виступає у храмах столиці. Та в Церкві Різдва Хрестового  співали вперше.

alt

До слова сказати, у цій Церкві у травні 1861 року  стояла домовина з тілом Тараса Григоровича Шевченка, де його попри заборону російських церковних чинів відспівали,а потім доправили по Дніпру для поховання на Чернечій горі у Каневі. Тому у Києві її ще називають “Швченківською”. 

alt           alt

Сьогодні тут спочатку відбулося недільне Богослужіння, яке відслужив  отець Миколай, виходець із львівської церковної династії і,  як він сказав пізніше, якраз у цей день у нього були  роковини по батькові, який теж був священником. А потім у виконанні хору “Оболонь” прозвучали колядки, щедрівки та тематичні пісні, багато з яких було гармонізовано і музикально оброблено дуже талановитим керівником цього хору Олександром Свердюком. Їх з великою цікавістю слухали прихожани і бурхливо аплодували. По закінченні всі разом заспівали “Многая літа”, а отець Миколай подякував за прекрасний виступ та подарував хору цінні ікони та календарі.

alt    alt

alt    alt

У жінок Клубу “Волинянка” вже давно склались дружні співтовариські відносини  з колективом хору, тому на  Богослужіння і його виступ у Храмі  прийшли перший заступник МГО “Волинське братство”, голова жіночого Клубу “Волинянка” Жанна Шнуренко, члени Клубу Мирослава Корнєєва, Галина Оксюк. Олена Лобчук, а також симпатик нашої громадської організації відомий кінорежисер, документаліст, продюсер, лауреат Національної премії Т. Г. Шевченка 2008 р. Михайло Ткачук та ін. 

alt    alt

alt     altalt  

Стало легко і приємно на душі від усвідомлення того. що українські народні традиції попри всі “політичні бурі” свідомими українцями підтримуються і розвиваються, бо вони є джерелом і водночас фундаментом культурного розвитку нашої країни.

https://www.youtube.com/watch?v=pKPDzZKRp4U&feature=youtu.be

(відео Михайла Ткачука)

                                                                                                 Текст та фото  Мирослави Корнєєвої,                                                                                                                  жіночий Клуб “Волинянка”      

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *