ГОСТІ З ВОЛИНІ

Spread the love
alt

13 грудня ц.р. полтавські волиняни зустрічали своїх дорогих гостей – подружжя волинських майстрів художнього друкованого слова, членів Національних Спілок письменників і журналістів України Володимира Савича Лиса та Надію Павлівну Гуменюк (Лис).

Зустріч відбулася у затишній читальній залі центральної міської бібліотеки Полтави.

Володимир Лис– автор роману “Століття Якова”, в якому крізь долю звичайного селянина-поліщука Якова Меха показано майже ціле ХХ-те століття та ще й початок двадцять першого. У його долі – доля тих земляків-волинян, котрі жили ще за Польщі, “перших совєтів”, воювали і за Річ Посполиту 1939-го, і в УПА, і в Червоній Армії, пережили табори, повоєнні тяжкі роки. Дехто й дожив до дев’яноста і ста літ…

У минулому році роман був екранізований, показаний на телеканалі “1+1” і отримав схвальну оцінку широких верств українського люду по всіх регіонах країни.

У творчому доробку прозаїка, драматурга і публіциста Володимира Лиса понад два десятки книг, які вийшли з друку у найкращих видавництвах України.

Надія Гуменюк – автор більше тридцяти книг для дорослих і дітей. У 2016 році її роман “Вересові меди”, в якому чільне місце відведено представникам славної полтавської родини Певних – Миколі та Ніні – фундаторам першого професійного Волинського українського драматичного театру в кінці 20-х років минулого століття, отримав Першу премію Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей “КОРОНАЦІЯ СЛОВА”.

Присутні в залі з великою увагою слухали земляків-письменників, які представили полтавцям свої нові книги “Місяць, обмитий дощем” і “Танець білої тополі”(щойно вийшли з друку у Харківському видавництві “Клуб сімейного дозвілля”), читали уривки зі своїх творів, розповіли про нинішні проблеми з виданням книг із-за відсутнього належного державного фінансування, відповіли на численні запитання.

На закінчення зустрічі полтавські волиняни щиро подякували гостям за цікаву і змістовну розмову, вручили їм пишні букети чудових живих квітів, одержавши навзаєм книги з автографами.

alt

               Ростислав Морозюк,         

                 голова Полтавського обласного осередку         

               МГО “Волинське братство”.        

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *