ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ

Spread the love

alt

alt                                                                                     alt                  

ПРЕС-РЕЛІЗ

 

 Міжнародний волонтерський табір під назвою «Cтаровинна Волинь – перехрестя культур», ініційований Волинським земляцтвом у м. Києві – Міжнародним громадським об’єднанням «Волинське братство» та підтриманий Всеукраїнською асоціацією молодіжного співробітництва «Альтернатива-В», розпочнеться в Музеї історії сільського господарства Волині – Скансен в Рокинях біля Луцька 30 липня і триватиме до 12 серпня 2017 р. за участю молоді з 8 країн світу.  Реалізація проекту відбувається за фінансової підтримки Благодійного Фонду “Здоров’я для всіх”, ФОП Козел В.М. та невідомого мецената з м. Луцька.

Міжнародна команда з 13 волонтерів, яка складається з молодих людей з Сер  бії, Франції, В’єтнаму, Німеччини, Японії, Туреччини, Чехії та волонтерів з України, виконуватиме різноманітні роботи з благоустрою Музею історії сільського господарства Волині – Скансенв Рокинях.

 Унікальність даної кампанії полягає в тому, що вперше МГО «Волинське братство» у співробітництві з ВАМС «Альтернатива-В» започаткувало спільну міжнародну акцію, яка має на меті: підвищення обізнаності українських та іноземних учасників у сфері культурної спадщини волинського краю  та популяризацію її у своїх країнах;  поширення знань та навичок неформальних методів освіти  для пропагування захисту та збереження культурної спадщини  Волині, а саме проведення майстер-класів з волинської вишивки, волинської ляльки-мотанки, облаштування призьби волинської хати, оглядових екскурсій по історичних місцях та інше.

Мета проекту привернути увагу місцевих громад, особливо молоді, до об’єктів історичної старовини, сприяти  переосмисленню їх значення для України. Запропонувати зацікавленим особам та інституціям Волинської області розробити концепцію збереження історичної спадщини Волині, як туристичного краю. Залучити місцеве населення до її збереження, адже опікуватись унікальними об’єктами є справою не тільки держави, а й пересічних громадян.      

                                                                                                         

Міжнародні волонтерські табори є визнаним способом об’єднання представників різних країн на період реалізації проекту, протягом якого учасники виконують суспільно корисну роботу для місцевої громади, в даному випадку – роботу, спрямовану на збереження об’єктів історичної спадщини. Реалізація кожного з таких проектів відбувається за умови тісної співпраці з місцевими органами влади, залучення місцевої громади.

Волонтерський табір «Cтаровинна Волинь – перехрестя культур» сприятиме розвитку міжкультурного діалогу та миру. Такі проекти об’єднують людей з різних країн, різного культурного походження та віросповідання навколо спільної мети, досягнення якої можливе тільки за умови об’єднання зусиль учасників процесу на всіх рівнях. Різноманітність групи збагачується участю предтавників місцевої громади, волонтерів Молодіжного центру Волині. Розробка та впровадження спільного проекту дозволяє встановити зв’язок між місцевою ініціативою та актуальними питаннями глобального масштабу.

Повертаючись до своїх країн, волонтери продовжуватимуть поширювати набуті знання та досвід, популяризуючи тим самим Україну та її історичну спадщину.

Прес-конференція відбудеться:

01 серпня 2017 року о 15.00

на території Музею історії сільського господарства Волині – Скансен,

за адресою: смт. Рокині, вул. Шкільна 1

Бажана попередня акредитація ЗМІ за номером:

 +38 096 332 6306 Жанна  Шнуренко

або по електронній пошті: zhanna_ost@ukr.net

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *