«Щедрик щедрівочка» – у Національній опері

Spread the love

14 січня 2017 р. у Національній опері України з грандіозним успіхом відбувся концерт «Щедрик щедрівочка» від Державного академічного Волинського народного хору. Квитки на дійство були розкуплені ще за кілька діб до виступу, а зал запам’ятався артистам і глядачам великою кількістю прапорів Волині, якими забезпечили публіку активісти «Волинського братства».

 

 Самобутність багатої української культури у всьому своєму різнобарв’ї стала реальністю на сцені столичного театру. Особливо – в випадку виступу волинського хору, адже святкування Нового року в Україні завжди супроводжувалося народними гуляннями, «щедрим» сімейним столом із багатьма стравами та щедруваннями. З переходом на Григоріанський календар відзначення Нового року впроваджено 1 січня, але народ переніс свої новорічні звичаї на 14 січня. Концерт «Щедрик щедрівочка» від наших земляків засвідчив, що це народна пісня, танок та інструментальна музика, сплетені у барвистий вінок вокально-хореографічних композицій та етнографічних картин.

«Особливо приємним було те, як невимушено і впевнено на сцені Національної опери почувалися волинські артисти, – сказав один із глядачів Сергій Шевчук, обраний наприкінці жовтня 2016 р. головою Ради МГО «Волинське братство». – Переконаний, що ця подія надовго закарбується в свідомості киян та гостей столиці і стане ще одним свідченням величезного творчого потенціалу рідної Волинської землі». До речі, у другому кварталі ц. р. саме «Волинське братство» перебирає на себе головування в Асоціації «Рада земляцтв областей і регіонів України», тому в Сергія Шевчука і його заступників є чимало планів активнішого залучення нашої області в процес розвитку духовних, історичних і культурних традицій держави.

Грандіозні успіхи під час виступів у Луцьку і Києві спонукали керівництво хору скоригувати свої найближчі плани. «Три наші концерти в Луцьку 11,12 та 13-го січня 2016 року, які пройшли у вщерть заповненій залі Волинського обласного музично-драматичного театру, не змогли задовольнити попит жителів та гостей міста Луцька на перегляд Різдвяної програми колективу. Тому, враховуючи численні прохання шанувальників, Волинський народний хор оголошує про додатковий концерт «Щедрівочка щедрувала», який відбудеться 20-го січня 2016 р. о 19.00 в Палаці культури міста Луцька», – повідомили в творчому колективі.

Світлана КОМА.

На фото: святкова афіша волинського хору.

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *