27 жовтня 2016 відбулися Позачергові Загальні Збори Міжнародного громадського об”єднання “Волинське братство”.

Spread the love

Необхідність скликання позачергових зборів виникла у зв”яку з сумною подією. Волинська земляцька громада Києва зазнала великої втрати – пішов з життя її незмінний керівник – Голова Ради Данило Маркович Курдельчук. 

 

Він був не просто керівником Товариства – мудрим, врівноваженим, енергійним, а справжнім батьком для всіх земляків. До нього йшли за порадою, добрим словом, підтримкою, з його допомогою завжди знаходили вихід з будь-якої складної ситуації. Крім того, минув рік як не стало виконавчого директора нашого земляцтва Феня Валерія Васильвича. Присутні у залі хвилиною мовчання вшанували світлу пам”ять Данила Марковича Курдельчука та Валерія Васильовича Феня. 

На порядку денному стояли організаційні питання, розгляд і затвердження яких забезпечували подальшу успішну діяльність громадської організації. З інформацією про стан роботи і напрямки діяльності Міжнародної громадської організації “Волинське братство” виступив Перший заступник голови Ради, секретар Національної спілки журналістів України Віктор Набруско. Головним питанням позачергового зібрання членів земляцтва було обрання Голови Ради. На цю посаду була висунута кандидатура Шевчука Сергія Володимировича – одного із засновнків Об”єднання, громадського діяча, народного депутата України 3-6 скликань. Кандидатура була обговорена, узгоджена, затверджена і рекомендованя Радою земляцтва. А також це бело побажанням Данила Марковича Курдельчука.

Загальні збори одноголосно обрали Сергія Володимировича Шевчука Головою ради МГО “Волинське братство”. Збори також затвердили Зміни у складі Ради МГО “Волинське братство”.

Важливим було також питання змін та доповнень до Статуту Міжнародної громадської організації “Волинське братство” відповідно до вимог Податкового Кодексу та Закону України про громадські об”єднання. Збори одноголосно затвердили Статут у новій редакції. Рада виступила з ініціативою, обговорила, затвердила і винесла на розгляд Загальних зборів пропозицію про заснування нагороди – ВІДЗНАКИ Міжнародного громадського об’єднання ” Волинське братство” імені Данила Марковича Курдельчука і Положення про неї. Делегати зборів дуже схвально прийняли цю пропозицію і одноголосно проголосували за неї.

Головуючий на зборах – Почесний голова Ради, Генерал-лейтенант Олександр Скіпальський дуже чітко і організовано провів зібрання. Були повністю розглянуті питання порядку денного і прийняті відповідні Рішення.

Крім того, київські волиняни мали ще одну нагоду зустрітись, поспілкуватись, поділитись думками і враженнями у приміщенні земляцтва. 

Текст та фото Жанна Шнуренко

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *