ПРОГРАМА ЗАХОДІВ ДО ДНЯ КИЄВА на 28 та 29 травня

Spread the love

Основне святкування Дня Києва розпочнеться 28 травня о 10:00 на “Святі вільних людей”.

 

Захід об’єднає 5 різних локацій і виступи понад 40 артистів.

Головна сцена розміститися на Софійській площі, на Михайлівській буде функціонувати сцена пам’яті, а на Пейзажній алеї – літературна сцена. Молоді виконавці виступатимуть на Контрактовій площі – там розміститься COMMA Stage.

На святі можна буде почути наживо такі колективи як ТНМК, 5 Vymir, Panivalkova. 

28 травня відбудеться офіційна презентація “Країни розваг” на ВДНГ, а 29 травня там з розмахом відсвяткують День Києва. З 11:00 та до самого вечора на території Експоцентру будуть функціонувати різні зони. Так, для гостей заходу виступить вуличний театр ходулістів, аніматори та арт-групи. На центральній алеї розміститься фотовиставка “Я люблю тебе, Київ”, а в павільйоні №3 пройде Ukrainian Fashion Market, на якому можна буде придбати одяг від українських дизайнерів. На алеї перед 5 павільйоном відбудеться чемпіонат з перетягування каната.

О 17:00 на ВДНГ стартує святковий концерт. 

17-й мегамарш у вишиванках відбудеться 28 травня.

У ньому візьмуть участь пішоходи, велосипедисти та байкери. Всіх, хто захоче долучитися до акції, будуть чекати о 14:00 біля пам’ятника Ярославу Мудрому. 

 

 

 

День Києва святкуватимуть також на Поштовій площі. На цій локації городян чекає виставка фоторобіт, які перемогли на конкурсі “Київ очима молоді”, ярмарки та фудзони. Крім того, у святковий день на Поштовій площі обіцяли увімкнути фонтани і відкрити для відвідувачів відреставрований Поштовий будиночок. 

Зовсім поруч, на Андріївському узвозі, пройде ярмарок народних майстрів і вернісаж. На подвір’ї музею ім. Гончара до Дня Києва також організують ярмарок з виробами, виготовленими руками народних умільців. 

На території “Софії Київської” на святкових вихідних пройде фестиваль мистецтв “Anne de Kiev fest”, присвячений Анні Ярославні.

З 27 по 29 травня в Українському домі пройде фестиваль морозива, на якому свою продукцію представлять кращі українські виробники морозива та інших солодощів. Для дітей працюватимуть атракціони та інтерактивний ігровий майданчик. Також можна буде взяти участь у створенні швидкого домашнього морозива і його дегустації. На території фестивалю функціонуватимуть.

ДЕНЬ КИЄВА НА ЛІВОМУ БЕРЕЗІ 

 

Відзначати День міста будуть і на Лівому березі столиці. У парку Кіото біля ст. м “Лісова” відбудеться “Український інтерактивний арт- простір”. Городян будуть вчити народним танцям, пісням і традиційному українському розпису. Також там пройде виставка трипільського одягу.

На Позняках організовують відразу 2 святкові локації. 28 травня з 11:00 до 23:00 у парку “Позняки” пройде фестиваль свідомого сусідства “Сусіди FEST”, гостям якого розкажуть, як зробити своє місто кращим. У зоні лекторію будуть висвітлені такі теми: “ОСББ: особливості створення і функціонування об’єднання”, “Можливості здорового діалогу киян і місцевої влади”, “Свідоме домогосподарство: екоспоживання і вплив на власне здоров’я та навколишнє середовище, спільна економіка”, “Самозайнятість і підприємництво”. Також на “Сусіди FEST” проведуть кілька майстер- класів, на яких усіх бажаючих навчать конструювати елементи дитячого майданчика, правильно сортувати сміття, організовувати озеленення території біля будинку. На фестивалі буде функціонувати фудкорт з їжею від місцевих ресторанів і сцена з живими виступами.

Жителів масиву запрошують на ще один захід – “Святковий культурно-спортивний фестиваль” зі змаганнями з армреслінгу та виступами українських виконавців.

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *