ПРОЩАВАЙ, НАШ ДРУЖЕ АНАТОЛІЮ…

Spread the love

Сумна звістка прилетіла з Волині…

4 травня 2016 року на 53 році життя помер відомий волинський поет і член Спілки письменників України Анатолій Махонюк… 

Народився поет у селі Чевель Старовижівського району. За станом здоров’я навчався у спеціальних школах-інтернатах у Кіровоградській і Львівській областях. Проживав у селі Овадне Володимир-Волинського району.

Перша збірка поезій Анатолія Махонюка «Благословення» вийшла у 1992 році, її було відзначено Волинською обласною літературно-мистецькою премією «Надія». Анатолій Махонюк – автор збірок «Дощу мелодія блакитна», «Осінній сонях», «Колекціонер календарних листків», «Допоки бачу тінь свою». 

В останні роки поет працював над дитячою літературою. З-під його пера вийшли «Гороскоп для Мурка», «Джмелик», «Книжка про мишку».

З 2004 року Анатолій Махонюк – член Національної спілки письменників України. Світла людина, він так любив життя!

На його долю випали тяжкі випробування – Анатолій був інвалідом з дитинства, але він мав сильний дух, волю, силу і жагу до творчості, надихав своїм прикладом рідних сестер, батьків, друзів, всіх тих, хто знав його, поважав і любив. Життя його було недовгим, але яскравим на події, на враження, зустрічі з цікавими людьми.

Впродовж багатьох років «Волинське братство» та клуб «Волинянка» підтримували творчі дружні зв’язки з родиною Махонюків, організували виставки у Києві: «Вічно живі волинські узори, 2010 року та «Нев’янучий сад рушників», познайомилися з його поезіями і поширювали його збірки. Висловлюємо щире співчуття рідним, близьким з приводу непоправної втрати – талановитого сина волинської землі, світлої людини з великим серцем.

Царство небесне і вічна пам’ять тобі, наш друже Анатолію.

МГО «Волинське братство»,

жіночий клуб «Волинянка»

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *