Український юрист удостоєний вищої державної відзнаки Австрії

Spread the love

Відомий український юрист, президент Укрінюрколегії, голова Міжнародного громадського об΄єднання «Волинське братство» Данило Курдельчук отримав днями вищу нагороду Австрії ­– почесний знак «За заслуги перед Австрійською Республікою».

Вручаючи цю відзнаку, Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні пані Герміне Поппеллер відмітила великий особистий внесок Данила Курдельчука у розвиток відносин між Україною і Австрією, його багаторічну діяльну підтримку австрійського дипломатичного представництва в нашій країні.

   Ця підтримка почалась наприкінці вісімдесятих років, коли ще існував СРСР і в Києві відкрилося австрійське Генеральне консульство. Укрінюрколегія і її керівник налагодили тоді прямі, в обхід союзної Інюрколегії, зв΄язки з австрійськими дипломатами, надаючи їм різноманітні юридичні консультації. На початку дев΄яностих, коли в Києві почало працювати Посольство Австрії, Данило Курдельчук став його довіреним адвокатом. Залишається ним і досі.
Та, крім цих заслуг, нагородою Австрії відзначена і його велика роль у здійсненні одного з найбільших українсько-австрійських гуманітарних проектів – забезпеченні справедливих виплат колишнім остарбайтерам. Пані Посол назвала цей проект неоціненним за своїм значенням здобутком наших народів на шляху подолання трагедій минулого. При цьому вона відзначила , що його реалізація стала можливою завдяки високому авторитету і фаховому внеску Данила Курдельчука.
Варто додати, що в різні роки почесного знака «За заслуги перед Австрійською Республікою» удостоювалися такі відомі діячі, як Папа Римський Бенедикт XVI, генеральний секретар ООН Кофі Аннан, колишній канцлер ФРН Віллі Брандт та інші.

На фото: Посол Австрійської Республіки Герміне Поппеллер і Данило Курдельчук під час урочистої церемонії вручення нагороди.  

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *