У Києві відкрили меморіальну дошку

Spread the love

У Києві відкрили меморіальну дошку на честь відомого волинянина – українського історика, літературознавця та музейного діяча ковельчанина Володимира Міяковського

У столиці України 14 травня 2015 року, на вулиці Ярославів Вал, 13, відбулося відкриття меморіальної дошки на честь відомого українського історика, архівіста, літературознавця, шевченкознавця, дослідника української літературної та громадсько – політичної думки середини ХIХ – початку ХХ століття, дійсного члена Української Вільної Академії наук у США, засновника і керівника музею – архіву ім. Д. Антоновича УВАН у США Володимира Варлаамовича Міяковського (1888, Ковель – 1972, Нью – Йорк). Він був також одним з ініціаторів та першим директором Літературно – меморіального Будинку – музею Тараса Шевченка у Києві (1926 -1929 роки). Брав участь у написанні наукового матеріалу до Повного зібрання творів Т. Г. Шевченка. У 1919 -1929 роках – науковий працівник Історико – філологічного відділу ВУАН, член Комісії для видання пам’яток українського новітнього письменства.

Шановні краяни! Вшануймо пам’ять славетного вченого, нашого земляка! Вклонімося меморіальному знакові на його честь. Залишімо на згадку фото, щоб розмістити його на сайті Волинського братства.


 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *