День пам’яті Тараса Шевченка у музеї

Spread the love

10 березня 2015 р., о 12 годині, в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві в рамках міжнародного культурно-мистецького проекту «Нас єднає Шевченкове слово», присвяченого 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка та включенню цієї видатної події до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО, що відзначається протягом 2014-2015 рр. в Україні і всьому світі, відбудеться урочиста церемонія за участю послів іноземних держав та відомих українців.

 

В рамках церемонії вірші Т. Шевченка різними мовами світу читатимуть посли Палестини, Португалії, Молдови, Узбекистану, Туркменістану, Азербайджану, Малайзії, Румунії, Куби а також представники посольств Індії, Чехії, Сербії, Греції та Білорусі. Твори поета також декламуватимуть заслужені артисти України Євген Нищук та Віталій Козловський і народний артист України Володимир Талашко.
У концертній частині заходу візьмуть участь письменники брати Капранови; піаніст, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Роман Лопатинський; заслужена артистка України Анна Артеменко.
Ведуча заходу – народна артистка України Ольга Сумська.
Організатори проекту: Національний музей Тараса Шевченка, Фонд підтримки молодіжного та олімпійського плавання (Денис та Інна Силантьєви), Міжнародний Фонд культурного співробітництва (Влада Литовченко) та Міжнародний етнокультурний проект Folk Ukraine (Ігор Добруцький).

Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 12.
 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *