9 БЕРЕЗНЯ 2015 РОКУ ВІДБУДЕТЬСЯ РАДІОМАРАФОН «ШЕВЧЕНКО МОБІЛІЗУЄ»

Spread the love

До 201-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Будинку звукозапису Національної радіокомпанії України відбудеться 18-годинний марафон читання творів Кобзаря, в якому візьмуть участь учасники АТО.

 Із шостої години ранку до двадцять четвертої години 9 березня, безперервно протягом 18 годин пройдуть мобілізаційні читання віршів Тараса Шевченка, в яких візьмуть участь близько 400 осіб – українські військові з лав Збройних сил, Нацгвардії, добровольчих батальйонів, а також волонтери, медики, політичні, громадські та культурні діячі, науковці й інші.

Мета радіо марафону – підтримати бойовий дух захисників України словами Шевченкових творів, консолідувати українців у боротьбі проти зовнішньої агресії.
У 18-годинного радіомарафону буде 18 ведучих. У прямому ефірі працюватимуть журналісти Українського радіо та відомі діячі культури Галина Дацюк, Тетяна Литвинова, Ольга Галаненко, Галина Бабій, Роман Романюк, Анатолій Гнатюк, Василь Шандро, Сергій Гальченко, «голос Майдану» Євген Нищук та інші.
Щогодини у програмі радіомарафону транслюватимуть архівні записи читання творів Шевченка за участі видатних українців, а також пісні на слова Шевченка як у класичному виконанні хору ім. Ревуцького і капели «Думка», так і у виконанні рок-гурту «Кому вниз», інших музикантів.
Пряма трансляція радіомарафону здійснюватиметься на каналі «Культура» Національної радіокомпанії України з включеннями на Першому каналі Українського радіо.
Місце проведення: м. Київ, Будинок звукозапису Національної радіокомпанії України (вул. Л. Первомайського, 5а).
Ініціаторами проведення марафону виступили Міністерство культури України та Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *