День матері

Spread the love

Жінка в Україні споконвіку вважалася берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. Для українців образ Матері триєдиний. Любов до рідної неньки переросла у глибоку пошану до Матері Божої, яка завжди була покровителькою українців, та невгасиму палку любов, що втілювалася у вічній боротьбі, до Матері-Батьківщини.
          
Любов матері… Що може бути сокровенніше? Жінка-мати  – лаконічно, але водночас так багато… У нас підсвідомо живе довіра до неї, ми знаємо, що мати не відвернеться від своєї дитини, її любов сильніша за буденні образи. Ніхто так, як вона, не здатен відчути і зрозуміти зранену душу. Її серце щемить, коли дитині погано, вона співпереживає з нею, уміє поспівчувати. Уявляєте, який безмір любови в жінки, яка є Матір'ю для усіх нас!
        
На долю української матері випало чимало болючих випробувань, але вона завжди знаходила силу і мужність їх зносити, бо вірила в опіку Божої Матері і мала надію, що здійсниться бажання багатьох поколінь  – відродиться незалежна Україна. Упродовж віків українська мати попри всі нещастя і страждання зуміла передати своїм дітям любов до всього рідного.

Українські жінки різні у своїй ментальній єдності. Вони прекрасні господині, але кожен регіон має свої кулінарні уподобання; вони вмілі рукодільниці, але по вишиванці чи вишитому рушнику ви відразу впізнаєте, звідки вони; вони співучі, але й тут у кожної своя пісня. А ось волинських, поліських мам вирізняє серед інших те, що народжують і виховують вони багато дітей.
          
Кажуть, що великі люди не народжуються  – їх вирощують матері. Все це факти, які тільки підтверджують, що впродовж тисячоліть, незважаючи на всі лихоліття, жінка-мати є вічним джерелом невичерпної любови та берегинею національних традицій.
          
У день вшанування матерів варто зупинити на мить шалений ритм життя і задуматися, чи не забули ми раптом про свою найдорожчу у світі людину. Тому що це день пам'яти про матерів цілого світу, коли віддається належне їхній праці і безкорисливій жертві задля блага своїх дітей.

То ж, жінки Клубу "Волинянка" вирішили поділитись розповідями про своїх мам і запрошуємо всіх бажаючих долучитись до нас. Впевнені, що кожна з них варта того, щоб її життєву історію прочитали, пізнали і ще раз впевнились про особливість наших українських жінок. 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *