ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ПИСАНОК – 2014 У ДЕРЖАВНОМУ ЗАПОВІДНИКУ «СОФІЯ КИЇВСЬКА»

Spread the love

Традиційно до Великодніх свят на території Національного заповідника «Софія Київська» проходить щорічний Всеукраїнський фестиваль писанок-2014.

«Писанка – не просто гарно розмальоване барвисте яйце, а символ вічної душі, те, що формує призму бачення довколишнього світу, ментальність української нації. Писанка – символ сонця і життя, весняного відродження. І саме у цьому крихітному предметі, у хитросплетіннях візерунків на ньому, закутий генетичний код нації, зв’язок між поколіннями. Саме тому, у такий непростий для України час, надзвичайно важливо відроджувати традиції писанкарства». Фестиваль презентував Всеукраїнську писанкову колекцію, а також сучасні арт – об’єкти на тему Великодня. Також у рамках фестивалю відбуваються виступи вокальних та хореографічних колективів, майстер – класи та конкурси, розваги для дітей, частування великодньою паскою від учасників конкурсу «Великодня паска».

 Відвідати «Всеукраїнський фестиваль писанок» усі бажаючі можуть до 5 травня 2014 р.

Дорогі краяни!
Поспішайте відвідати цю чудову, неповторну експозицію писанок і ви отримаєте величезне задоволення. Жінки клубу «Волинянка» вже побували у Софії Київській і побачили там ще багато цікавих виставок, зокрема колекцію старожитностей В.А. Ющенка.

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *