Заява МГО “Волинське братство”

Spread the love

МГО «Волинське Братство» виступає із різким засудженням дій збройних сил Російської Федерації на території АР Крим.

Вважаємо, що введення підрозділів збройних сил Росії на територію України за ініціативою В. Путіна є грубим порушенням норм Статуту ООН, Декларації про принципи міжнародного права 1970 року, Гельсінкського заключного акту НБСЄ 1975 року, Договору про дружбу та співробітництво між Російською Федерацією та Україною 1997 року, а також низки інших міжнародних договорів.

 

 Розцінюємо відмову Російської Федерації від попередніх консультацій з Україною та державами-гарантами її територіальної цілісності (Великою Британією, США) як показове нехтування її міжнародно-правовими зобов’язаннями, закріпленими у Будапештському меморандумі 1994 року.

Згідно з Конституцією України та нормами міжнародного права Автономна Республіка Крим є невід’ємною складовою частиною України і однією з адміністративно-територіальних одиниць держави Україна. Тому ми розцінюємо рішення керівництва Російської Федерації про використання збройних сил на території незалежної суверенної держави як акт агресії, що є міжнародним злочином.

Переконані, що в ситуації, що склалася, єдиним інструментом вирішення суперечностей між державами повинно і може бути міжнародне право. МГО "Волинське братство" засуджує втручання Російської Федерації у внутрішні справи України. Висловлюємо надію на перемогу здорового глузду над недалекоглядною політикою.

Звертаємося до людей по всьому світу, які цінують і хочуть збереження миру, міжнародних громадських інституцій. урядів держав-гарантів територіальної цілісності України здійснити реальні кроки для виведення збройних сил Російської Федерації з території суверенної Української держави, не допустити воєнного конфлікту, що може стати початком третьої світової війни.
Рада МГО "Волинське братство"  

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *